2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai?

Klímamodellezés, kockázatbecslés, időtálló vészforgatókönyvek: a IFintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek podcastban Bátorfi Botond, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető három, a klímakockázatok területén tevékenykedő fintech céget mutatott be.

A beszélgetésben bemutatott első fintech a londoni  ClimateX, amely adatok elemzésével segít vállalatokat, kormányokat és magánszemélyeket a több ezer milliárd dolláros méretű klímával kapcsolatos fizikai kockázatok kezelésében.

A következő szereplő az amerikai Entelligent, egy okos klímakockázati elemző platform, amely a különböző befektetések klímaváltozásnak való kitettségét méri fel és kezeli.

A vállalat egy olyan technológiát hozott létre, amely makroökonómiai, energetikai és jövőbe néző klímamodelleket ötvözve segít az intézményi befektetőknek a klímaváltozással kapcsolatos tranzíciós kockázataik kezelésében

Az Entelligent a klímatudomány és a gépi tanulás optimális vegyítésével formabontó ESG-befektetési megoldásokat alkotott meg.

Végezetül a Demex egy washingtoni székhelyű insurtech (biztosítási technológiai) vállalat, amely a klímaváltozás veszélyeitől tartó ügyfeleket veszi célba. A Demex vállalatok mellett többek között főbérlőket, ingatlantulajdonosokat és menedzsereket szolgál ki megoldásaival, melyek a klíma és az időjárás hatékony elemzését és az ezekkel járó kockázatok optimális menedzselését teszik lehetővé.

A teljes adás a Spotify-on hallgatható meg.

Fotó: Chor muang/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Mindenképp zöldülniük kellene a kriptopénzeknek Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: makronom.mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam