2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Garnier is állítja, hogy a zöldülés útján jár

A Garnier Green Beauty kezdeményezésének célja, hogy a Garnier értéklánca valamennyi szakaszát átalakítva csökkentse vagy szüntesse meg a környezeti hatásokat. Ennek érdekében a márka állítása szerint egy év alatt több mint kétszeresére emelte az újrahasznosított műanyag használatát, ipari telephelyeinek csaknem felét már 100%-ban karbonsemlegessé tette, és 99%-ban vegán összetevőket használ.

A vállalat promóciós anyaga szerint a Garnier évek óta elkötelezett a fenntarthatósággal kapcsolatban; természetesebb formulákat előállítva, fenntartható és tisztességes kereskedelemből származó összetevőket használva, sőt a szépségápolás tömegpiacán elsőként vezetve be tanúsított organikus termékeket.

Fenntarthatósági jelentésében a Garnier vállalja, hogy 2025-re :

  • Minden terméke újrahasznosított műanyagból készül, szűz műanyag felhasználása nélkül;
  • Minden csomagolása újra használható, újrahasznosítható vagy komposztálható lesz;
  • Ipari területeinek 100%-a karbonsemleges lesz;
  • Az összes hajápolási és bőrápolási innováció összetevőinek 75%-a bioalapú lesz (megújuló összetevőkkel, amelyek viszonylag rövid ciklusok alatt folyamatosan regenerálódnak);
  • A Solidarity Sourcing beszerzési programjain keresztül pedig 1000 közösséget támogat.

A Garnier márka már 1989 óta elkötelezett egy állatkísérletek nélküli világ mellett, és büszke rá, hogy összes terméke világszerte megkapta a Cruelty Free International jóváhagyó pecsétjét a Leaping Bunny program keretében, azaz a Garnier összes terméke világszerte hivatalosan is állatkísérlet-mentes.

Fotó: Andre Malerba/Bloomberg/Images
Neked ajánljuk
MNB: a klímaváltozás a pénzügyi szektort is sújtja Új díjjal ismerik el a példamutató vállalkozásokat „Környezetpozitív” mintaházat építenek magyar egyetemisták Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam