2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Növényi alapú bankkártyával rukkolt elő az OTP

Az OTP Bank Magyarországon az elsők között vezeti be új, növényi alapanyagú bankkártyáját a privátbanki ügyfelei számára.

A pénzintézet szerint az új kártya gyártása lényegesen környezetbarátabb, mint a hagyományos műanyagból készült kártyáké, tartóssága viszont semmiben nem különbözik tőlük.

 Az új, innovatív és környezetkímélő technológiával készülő bankkártya újabb lépés a zöldebb bankolás érdekében.

A kizárólag az OTP Banknál elérhető Mastercard Word Elite Limited Edition kártya új generációja 84 százalékban PLA biopolimerből készül, amelynek alapanyagát a kukoricakeményítő adja.

Előállítása takarmánynövényből történik, a gyártás során fennmaradó növényi fehérjét pedig továbbra is fel tudják használni az állatok takarmányozására.

Az új bankkártya élettartama megegyezik a hagyományos kártyáéval, emellett tulajdonságaiban, azaz kinézetében és tapintásában nem különbözik a hagyományos műanyagtól. Előállítása viszont lényegesen környezetkímélőbb: gyártása harmadával kevesebb fosszilis energiaforrást igényel, és mintegy 70 százalékkal kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátásával jár.

Összességében a kártya körülbelül 10 grammal kevesebb üvegházhatású gázt termel életciklusa során, mint a PVC-kártya. Emellett az alapját adó természetes növényi anyag megfelelő körülmények között mindössze 6 hónap alatt teljesen lebomlik.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: azenpenzem.hu
Vissza
Hírfolyam