2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fiatal munkavállalók gyakorolhatnak nyomást a nagyvállalatokra?

Az ENSZ-főtitkár szerint igen: António Guterres a szennyező vállalatok számonkérésére és a munkavállalással kapcsolatos tudatos döntésre biztatta a munkavállalás előtt álló fiatalokat.

„Ti vagytok az a generáció, amelyiknek sikeresen fel kell vennie a kesztyűt a klímaváltozás ellen” – mondta António Guterres a Qubit. beszámolója szerint az előadására összegyűlő fiatal hallgatóknak kedden, a New York állambeli Seton Hall Egyetemen.

Az ENSZ-főtitkár szerint hiába gyűlt össze mostanra minden eddiginél több bizonyíték arra, hogy ha az emberiség nem kezd valamit a klímaváltozással, az katasztrófához vezethet. 

A főtitkár szerint hiába világos az is, hogy a fosszilis üzemanyagok ideje lejárt, sok nagy cég nem hajlandó elbúcsúzni a használatuktól: ezért arra kérte a fiatalokat, hogy kérjék őket számon, amint lehet, és ne szegődjenek a szolgálatukba.

A fiatal tehetségekre ezeknek a cégeknek is szükségük van, de itt már a szakértő diktálja a feltételeket: ha nem hajlandóak nekik dolgozni a hallgatók az egyetem elvégzése után, hozzáértő munkaerő nélkül maradnak. „Ne dolgozzatok bolygógyilkosoknak!" – szólította fel a hallgatóságot.

Fotó: PeopleImages/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam