2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A vállalatvezetőknek egyre fontosabb a fenntarthatóság

Az IBM Own your impact nevű éves vezérigazgatói tanulmányában a cégvezetők közel fele sorolta a fenntarthatóságot szervezete egyik legfőbb prioritásának, ami 37%-os növekedést jelent a 2021-es eredményekhez képest. Eközben a Gartner kutató-tanácsadó cég éves felső vezetői felmérésében a fenntarthatóság most először került fel a vezérigazgatói prioritások top 10-es listájára.

A felmérések alapján a fenntarthatóságot a vezetők a versenyképesség növeléséhez hozzájáruló faktornak látják. A Gartner felmérésében a vezérigazgatók 74 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási erőfeszítések növelése vonzó a befektetők számára – ismertette a techtarget.com nyomán az NRG Report.

Az IBM felmérésében a válaszadók több mint fele (51%) a fenntarthatóságot a következő két-három év legnagyobb kihívásai közé sorolta.

A leküzdendő akadályok között az adatok hiányát, a nem egyértelmű megtérülést és a technológiai akadályokat említették.

John Granger, az IBM Consulting vezető alelnöke szerint miközben „egyre többen sorolják a fenntarthatóságot a legfontosabb prioritásaik közé”, sokan „nem értékelik teljes mértékben, hogy az adatok és a technológia milyen mértékben képes áthidalni a stratégiától a hatásig tartó szakadékot.”

A fenntarthatóság szempontjából pozitívumnak tekinthető, hogy a vezérigazgatók 95%-a legalább a kísérleti szakaszban jár fenntarthatósági stratégiájának megvalósításában, azonban alig kevesebb mint egynegyedük (23%) állítja, hogy a fenntarthatósági stratégiáját az egész szervezetében megvalósítja.

Fotó: AscentXmedia/E+/Getty Images
Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam