2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ABB új formába hozná a kereskedelmet és az óceáni műanyagot

Áprilisban London egyik legjelentősebb áruházában, a Selfridgesben került sor arra a különleges bemutatóra, amelyen a vásárlók Parley Ocean Plasticból, az ABB robotja segítségével, 3D-nyomtatással készített dizájntárgyakat vásárolhattak.

A 3D-nyomtatási bemutató a Selfridges SUPERMARKET koncepció része, amely elgondolkodtatja a fogyasztókat arról, vajon hogyan készülnek az általuk vásárolt áruk, és ez milyen hatást gyakorol a környezetre – számolt be róla a Prim.

A Parley for the Oceans környezetvédelmi szervezettel és globális hálózattal, valamint a Nagami innovatív dizájnmárkával együttműködve a bemutatón az ABB RobotStudio szimulációs szoftvere és egy IRB 6700 robot különféle bútorokat, háztartási eszközöket és egyéb tárgyakat hozott létre.

A robot a Nagami egyedi műanyag extruderével nyomtatta ki a tárgyakat, amelyeket a vásárlók egy képernyőn választhattak ki és készíttethettek el a helyszínen.

„Azon túlmenően, hogy a Selfridges Áruházhoz hasonló kiskereskedelmi helyszíneken történő nyomtatás hatalmas hulladékcsökkentési potenciált jelent, szeretnénk ezt a technológiát arra is használni, hogy a helyi közösségek világszerte üzleti lehetőségekké és hasznos tárgyakká változtathassák a helyi műanyagszennyezést – hangsúlyozta Cyrill Gutsch, az óceáni műanyagszennyezés felszámolásáért küzdő Parley for the Oceans alapítója és vezérigazgatója.

Forrás: ABB Robotics/youtube.com
Fotó: Mario De Moya F/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Kizárólag USB-C-töltőket kapnak Európában az elektronikai eszközök Cukornádból és PET-palackból is készül már legó Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: prim.hu
Vissza
Hírfolyam