2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az EcoHills nyerte a kereskedelmi és iparkamara féléves inkubációs lehetőségét

Az EcoHills szennyezőanyag-mentes innovatív tisztítószer termékötlete nyerte a féléves inkubációs lehetőséget az idei Bridge to Benefits Mesterkurzuson – közölte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

A BKIK által kezdeményezett és a Civil Impact Nonprofit Kft. együttműködésével megvalósított fenntarthatósági mesterkurzuson vezető hazai nagyvállalatok és civil szervezetek gyakorlati képzéssel segítették a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) környezeti vagy társadalmi szempontból is hasznos, fenntartható üzleti tevékenységét.

A győztes projektötlet megvalósításának hátterét a következő 6 hónapban szakértők, mentorok biztosítják inkubáció keretében. A pályázatot az EcoHills Kft. Cleanspire nevű szennyezőanyag-mentes innovatív tisztítószer-termékötlete nyerte:

a tablettakiszerelésű háztartási tisztítószerek hatékonyak, ugyanakkor a hagyományos termékeknél jelentősen kisebb kiadással és ökológiai lábnyommal járnak.

A zsűriben részt vevő nagyvállalatok, illetve civil szervezetek a nyertes kiválasztása mellett további felajánlást is tehettek az általuk relevánsnak ítélt projektek megvalósításának segítésére is. Ennek megfelelően a Bridge to Benefits Mesterkurzuson részt vevő további vállalkozások is tárgyalhattak egyebek között mentori együttműködés, beszállítói kapcsolatok, befektetés, egyéb pénzügyi és nem pénzügyi eszközök és kapcsolati tőke mozgósításának lehetőségeiről.

A legjobb három projekt gazdája számára emellett a BKIK egy 3000 euró értékű promóciós támogatást is nyújt egy videó kidolgozásával és egy erre irányuló, egy hónapos közösségi médiakampány lebonyolításával.

A pitch esemény zárásaként a BKIK kezdeményezésére a programban érintett nagyvállalatok, civil szervezetek szándéknyilatkozatban kötelezték el magukat a kkv-szektor fenntarthatóságának és felelős működésének fejlesztése mellett. 

Fotó: Chairat Netsawai/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: kamaraonline.hu
Vissza
Hírfolyam