2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezek az innovatív és fenntartható startupok vívták ki az MVM Edison zsűrijének elismerését

Tőkét, szakértelmet, mentorálást és kapcsolatrendszert is nyertek a 2022-es startupverseny győztesei: decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison idei díjazottjai között.

Az MVM-csoport startupközösségek iránti elkötelezettsége 2016-ban hívta életre az MVM Edison startupversenyt. A megmérettetésre 186 nevezés érkezett országhatáron innen és túl. 2022-ben a fenntarthatóság jegyében is a smart home, smart city, E-mobility és Internet of Things kategóriákon belül várták a jelentkezéseket, a „korai ötlet”, valamint az „érett” fázis kategóriába egyaránt.

  • Az ötlet fázisban idén a Diverzum diákokat és márkákat összekötő platformja állhatott a dobogó legfelső fokára, második az automatizált otthoni kertészetet megvalósító MikroKert, a bronzérmes pedig az okos hulladékkezelésre ösztönző GreenMap csapata lett.
  • Az érett fázisú fejlesztések között első helyezett a városnézést új szintre emelő szabadulószoba-alkalmazás, a CityRoom, második a fiataloknak ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhelyt létrehozó RoboKaland, illetve harmadik az elektromos autók számára töltés-asszisztenciaszolgáltatást biztosító Green Assistance csapata lett.
Forrás: MVM Zrt./youtube.com

A szakmai zsűri döntése alapján az érett és az ötlet fázis első helyezettjei 5 millió forintos fődíjat, a második és harmadik helyezettek pedig 3, illetve 1 millió forintot nyertek.

Fotó: Pom669/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: szon.hu
Vissza
Hírfolyam