2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Női magazin után bolygóbarát turizmus – fenntartható szállodaláncot hoz létre az Elle

Párizsban, a Diadalív közelében nyílik meg ősszel az első 25 szobás Maison Elle szálloda, amely az Elle magazin szárnyai alá tartozó Elle Hospitality vállalkozása. Párizs mellett Mexikóban is építenek majd női művészek által megálmodott, fenntartható hoteleket.

Az Elle Hotel a „high-end vendéglátási koncepcióként” a „kulturális elmélyülésre” helyezi a hangsúlyt, ugyanis a szobák és a közösségi terek kialakításakor a helyi női tervezők és kézművesek segítségét veszik igénybe – írta meg a Travel Weekly nyomán az Index.

A márka tervei szerint bizonyos tervezési elemekben együttműködik a lakossággal, a fenntarthatóságot pedig a projekt legfőbb prioritásaként említik.

Az előzetes tervek szerint a Maison Elle „elérhető és kényelmes, ugyanakkor megfizethető lesz”, és további szállodák nyitását is tervezik a városban, de más európai piacon és Kínában is terjeszkednének.

Az Elle Hospitality másik szállodalánca, az Elle Hotel 2023 nyarán debütál elsőként a mexikói Jalisco városában. Az ingatlant a mexikói székhelyű Actur ingatlan- és befektetési csoporttal közösen fejlesztik, amelynek a természet tisztelete és a területfejlesztés fenntartható megközelítése a védjegye. Céljuk, hogy a nevükkel fémjelzett projektek a természettel összefonódó helyi közösséggel teljes összhangban valósuljanak meg.

Fotó: David_Ahn/iStock Unreleased/Getty Images
Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam