2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható működés a műanyagiparnak is érdekében állna

Egy új jelentés szerint a csökkenő piaci részesedés és a szigorodó szabályozás is veszélyezteti az európai műanyag- és vegyipar jövőjét. A helyzeten a fenntarthatóbb gyakorlatok felé való gyors elmozdulás segíthetne.

A Planet Tracker nonprofit szervezet által közzétett jelentés szerint Kína gyors ütemben növelte a termelést, miközben az EU-ban nagyrészt stagnált, így a kontinens globális piaci részesedése csökkent. Ugyanakkor a kormányok és a közvélemény is a műanyaghulladék csökkentését szorgalmazza – mutat rá a The Independent nyomán a Greendex.

A jelentés szerint több milliárd eurónyi befektetési pénz forog kockán, amely veszélybe kerülhet, ha az iparág továbbra is veszteséges marad –

a befektetési vállalkozások azonban arra ösztönöznék az iparágat, hogy a fenntarthatóbb termékek iránti növekvő keresletből kovácsoljon tőkét.

A jelentés arra szólítja fel a vállalkozásokat, hogy saját befektetéseik biztosítása érdekében ösztönözzék ezeket az iparágakat arra, hogy ragadják meg a nagyobb fenntarthatóság iránti növekvő igényt – például az újrahasznosíthatóság fokozásával, a hulladékok csökkentésével és a kibocsátások mérséklésével.

A jelentés szerint a közvetlen pénzügyi kockázatokon túlmenően a műanyagipar szokásos üzletmenete rengeteg éghajlati, egészségügyi és környezetszennyezési kockázatot is magában hordoz. 

Fotó: aydinmutlu/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Cukornádból és PET-palackból is készül már legó Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam