2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2,4 milliárd eurós befektetési támogatást jelentett be az Európai Bizottság

A Modernizációs Alapból biztosított támogatás célja, hogy segítse a zöldgazdaságra való mielőbbi átállást hét országban, köztük Magyarországon.

Az összeg az energiarendszerek korszerűsítéséhez, valamint az energetika, az ipar és a közlekedés üvegházhatásúgáz-kibocsátásának csökkentéséhez nyújt támogatást, továbbá segíti a 2030-ra kitűzött éghajlat- és energiapolitikai célok teljesítését – ismertette a Világgazdaság.

A zöldátállást segítő Modernizációs Alap 45 beruházást támogat a megújuló energiaforrásokból történő villamosenergia-termelés, az energiahálózatok korszerűsítése, az energiaágazat, az ipar, az épületek és a közlekedés energiahatékonysága, valamint a szénalapú energiatermelés alacsonyabb szén-dioxid-intenzitású üzemanyagokkal való felváltása terén.

Magyarországon a támogatás a hálózat biztonságát szavatoló energiatároló létesítmények létrehozását szolgálja

– közölte az uniós bizottság. A beruházások Magyarországon (74,3 millió euró), Romániában (1391,6 millió euró), Csehországban (520 millió euró), Lengyelországban (244,2 millió euró), Litvániában (85 millió euró), Szlovákiában (49,5 millió euró) és Horvátországban (40 millió euró) valósulhatnak meg.

Fotó: AlxeyPnferov/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam