2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatósági alprogram indult az Országos Vállalkozói Mentorprogramban

A Vállalkozz fenntarthatóan! című programot Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács alapítója és tiszteletbeli elnöke indította el. Hangsúlyozta, a környezettudatos szemléletmód, a vállalkozások működésének zöldítése ma már a kkv-szektor számára is nélkülözhetetlen.

Fenntarthatósági szemléletformálást célzó alprogramot indított kkv-k számára a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országos vállalkozói mentorprogramjában, amelynek szerdai országos nyitórendezvényét Székesfehérváron tartották.

Beszédében Szili Katalin hangsúlyozta: a 2013-ban elfogadott fenntartható fejlődés nemzeti stratégiában minden gazdasági szereplőnek, a kis- és középvállalkozóknak is vannak feladataik.

A fél éven át tartó program során többek között olyan tématerületeken bővíthetik ismereteiket a jelentkezők, mint a környezettudatos működés gazdasági előnyei, a környezeti fenntarthatóság, a különböző minősítések, tanúsítványok és azok előnyei, integrálása, költségei, valamint az uniós és hazai stratégiák, szabályozások.

A sajtóanyag szerint a fenntarthatósági vállalkozói szemléletformálás elsődleges célja, hogy a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokat arra ösztönözze, hogy mindennapi működésükbe integrálják a fenntarthatósági szempontokat.

A most induló program keretein belül e cél elérését tematikus mentorálás, egy kifejezetten a kkv-szektor számára készült, ingyenes e-könyvként elérhető Fenntarthatósági kézikönyv, céglátogatási lehetőségek, valamint szakmai tanácsadók, illetve egy tapasztalt vállalkozókból álló mentorhálózat, valamint a résztvevők egymás közti tudásmegosztása is elősegíti.

A program júniusban indul, a jelentkezés folyamatos.

Fotó: Parradee Kietsirikul/iStock /Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam