Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO
Június 18-a 2016 óta az Egyesült Nemzetek Szövetsége kezdeményezésére a Fenntartható Gasztronómia Napja. Ez alkalomból idén Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a vendéglátó szektor egyik legjelentősebb partnere, a fenntarthatóság szempontjából is piaci trendszetter METRO áruházlánc.
Az alapító szakmai fórum és fenntartható főzés bemutató keretében adta át az elismeréseket június 16-án, a METRO Gasztroakadémián – írta meg a Trade Magazin.
Három kategóriában adták át a METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat:
olyan szervezetnek, vendéglátóhelynek és személynek, akik munkája példaértékű a fenntartható gasztronómia elveit követők számára.
Elsőként a fenntarthatóság gyakorlati eredményeiben jeleskedő közösség, a Plant Powered Perspectives Növényi Konferencia megálmodói vehették át a METRO különleges elismerését. Az innovatív növényi alapú termékek piacát népszerűsítő, hiánypótló, ismeretterjesztő és szemléletformáló munkát végző növényi konferencia szervezői, elsőként bizonyultak méltónak erre a díjra, szervezet kategóriában.
A METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat dr. Árvay Anita, a 2018 óta a vidék első számú vegán éttermének számító Veganeeta tulajdonosa vette át.
Zoltai Anna egyéni díjazott a közétkeztetés fenntarthatósági kérdéseire hívta fel a figyelmet: a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke a Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához című útmutatót (GHP) kidolgozó munkacsoport vezetője szerteágazó és sokéves munkásságával érdemelte ki a színvonalas elismerést.
