2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO

Június 18-a 2016 óta az Egyesült Nemzetek Szövetsége kezdeményezésére a Fenntartható Gasztronómia Napja. Ez alkalomból idén Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a vendéglátó szektor egyik legjelentősebb partnere, a fenntarthatóság szempontjából is piaci trendszetter METRO áruházlánc.

Az alapító szakmai fórum és fenntartható főzés bemutató keretében adta át az elismeréseket június 16-án, a METRO Gasztroakadémián – írta meg a Trade Magazin.

Három kategóriában adták át a METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat:

olyan szervezetnek, vendéglátóhelynek és személynek, akik munkája példaértékű a fenntartható gasztronómia elveit követők számára.

Elsőként a fenntarthatóság gyakorlati eredményeiben jeleskedő közösség, a Plant Powered Perspectives Növényi Konferencia megálmodói vehették át a METRO különleges elismerését. Az innovatív növényi alapú termékek piacát népszerűsítő, hiánypótló, ismeretterjesztő és szemléletformáló munkát végző növényi konferencia szervezői, elsőként bizonyultak méltónak erre a díjra, szervezet kategóriában. 

A METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat dr. Árvay Anita, a 2018 óta a vidék első számú vegán éttermének számító Veganeeta tulajdonosa vette át.

Zoltai Anna egyéni díjazott a közétkeztetés fenntarthatósági kérdéseire hívta fel a figyelmet: a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke a Vendéglátás és Étkeztetés Jó Higiéniai Gyakorlatához című útmutatót (GHP) kidolgozó munkacsoport vezetője szerteágazó és sokéves munkásságával érdemelte ki a színvonalas elismerést.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam