2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műanyag újrahasznosításának új útján jár a Carbios és a L’Oréal

Ötéves megállapodást kötött a bioműanyag-gyártásban úttörő startup és a világ vezető kozmetikai ipari vállalata. A Carbios és a L’Oréal együttműködésének célja, hogy a Carbios által tervezett és fejlesztett biológiai újrahasznosítási technológiát a L’Oréal ipari méretekben is piacra vigye. Az új technológia segít abban, hogy a műanyagokat is fenntartható módon lehessen bekapcsolni a gazdasági körforgásba. További partnerek csatlakozására számítanak.

A Carbios a műanyagok újrahasznosítására fejlesztett ki egy enzimes bio-újrahasznosítási eljárást, amelynek során a polimereket lebontják az előállításukhoz eredetileg felhasznált alapösszetevőkre (monomerekre). A szétválasztást és tisztítást követően a monomerek értékvesztés nélkül újra felhasználhatók műanyagok előállításához. A L’Oréal az új csomagolóanyagok tervezési fázisában fogja felhasználni ezt az új technológiát, ezzel is támogatva a gazdasági körforgást.

 „A mi enzimes technológiánk vadonatúj megoldást biztosít a műanyagok teljesítményének és életciklusának optimalizálásához. A L’Oréal a fenntartható fejlődés melletti elkötelezettségével lendületet adhat az innovációnak, ezért a magunk részéről biztosak vagyunk abban, hogy a következő hónapokban más nemzetközi vállalatok is csatlakozni fognak a projekthez annak érdekében, hogy egy nagy lépést tehessünk a holnap műanyaggyártási módszereire történő átállás felé” – értékelte a megállapodást a Carbios elnök-vezérigazgatója, Jean-Claude Lumaret.

Neked ajánljuk
Mire nem lehet jó a műanyag! Műanyaghulladékért élelmet kínál egy indiai kávézó Mi lenne, ha a termékeket egyszerűen egymásba csomagolnánk? Mesehősök és műanyag szörnyek – újra Szamárfül fesztivál Dániában készült felvételekkel illusztrálta a norvégiai „bálnamészárlást” a brazil elnök
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam