2018. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Kevesebb tartós élelmiszer végzi a kukában

Egy angliai élelmiszerboltlánc 125 kereskedelmi egységében kezdi meg lejárt szavatosságú élelmiszerek árusítását. A projekt csak a nem romlandó árukra terjed ki, mint például a rizs vagy a tészták. A fogyasztók úgy tűnik, jól fogadták a kezdeményezést.

Az angol kormányt és a kiskereskedelmi szektort a közelmúltban heves kritikák érték a környezetvédő aktivisták részéről amiatt, mert túl sok élelmiszer végzi a szemétben. A East of England Co-op 125 boltjában kezdi meg olyan nem romlandó áruk értékesítését, melyek már szárazabbak a kelleténél, de még fogyaszthatók.

A pilotprojektben például rizst és tésztákat árusítanak akár olyan alacsony összegért is, mint 10 cent (35 forint).

„Vásárlóink nagy része megérti, hogy ezek az élelmiszerek továbbra is fogyaszthatók, és méltányolják, hogy lehetőségük van a spórolásra”

– mondta Roger Grosvenor, aki hangsúlyozta, hogy az akciót nem azért találták ki, hogy még nagyobb forgalmat termeljenek.

Angliában a szavatossági idő (best before) jelzése arra vonatkozik, hogy mely időpont után nem optimális a minősége a terméknek, de még mindig fogyasztható. A szavatosság lejárta után legfeljebb egy hónapig árusítják még ezeket az élelmiszereket.

Neked ajánljuk
A Sea Shepherd a Műanyag óceán tragikus szépségével rázza fel a fiatalokat A Gangesz szent folyó, de hogy tiszta lenne... Komposztálható műanyag termékeket gyártó üzem épül Faddon Idén még zöldebb a Sziget Olcsóbbak lesznek az újrahasznosított PET-palackok Franciaországban
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam