2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

PET-palack helyett ingyenes ivókutak Londonban

Egy nagy múltú londoni piac betiltja a biológiailag le nem bomló plasztikcsomagolások és az egyszeri használat után eldobható műanyag italos dobozok árusítását nemcsak az árusainál, de a piac szélén levő kávézókban is. Ingyenes vízkutakat létesítenek a turisták és a vásárlók számára.

A The Guardian brit napilap közelmúltban végzett vizsgálatából kiderült:

  • Angliában naponta 38,5 millió műanyag italos palackot vásárolnak, és ennek csak valamivel több mint a felét hasznosítják újra.
  • Naponta 16 millió darab eldobható plasztik italos palack kerül Anglia szeméttelepeire és szemétégetőibe, melyek már alig bírják a (túl)terhelést.

A 4763 négyzetméteres Borough Market piac London prémiumkategóriás és magas árfekvésű ínyencturizmusának egyik központja. A piac vezetése környezetvédelmi szempontok alapján hozta meg azt a döntést, hogy arra kényszeríti standdal rendelkező 114 árusát és a piac szélén lévő kávéházakat és pubokat is, hogy biológiailag lebomló műanyaggal oldják meg termékeik csomagolását, illetve ne árusítsanak eldobható műanyag palackokban italt. Hat hónapon belül akarják elérni mindezt, utána teljesen kitiltják a műanyagot, a piacra pedig kutakat helyeznek ki, melyekből ingyen lehet ivóvizet venni. A piac vezetőségének célja, hogy minden hulladéka újrahasznosítható legyen.

Neked ajánljuk
Nemzetközi lépések a Tisza védelmében Műanyagfüggőségünk nyomai örökre velünk maradhatnak Őrizetbe vették az Extinction Rebellion aktivistáit Londonban Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam