2018. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Nagy-Britannia tovább küzd a műanyaghulladék visszaszorításáért

Theresa May brit miniszterelnök átfogó környezetvédelmi tervet jelentett be, amelynek az egyik fő célja az lenne, hogy 2042-re radikálisan lecsökkentsék az országban keletkező műanyagszemét mennyiségét – írja a BBC nyomán az index.hu.

A kormány által is elfogadott terv alapján minden piaci szereplőre kiterjesztenék a kiskereskedelemben a műanyag zacskók használata után fizetendő 5 pennys adót, növelnék a műanyaggal kapcsolatos kutatások állami támogatását, és nemzetközi segélyekkel segítenék a fejlődő országokat a szennyezés és műanyagszemét visszaszorításában.

A zöldszervezetek nehezményezik, hogy a bejelentett terv pontjai jogilag nem kikényszeríthetőek, vagyis nem történik semmi, ha a kitűzött célok nem valósulnak meg.

A reklámszatyrok káros hatásait egyre több ország ismeri fel: betiltásuk, illetve megadóztatásuk mellett döntött csak az elmúlt hónapokban több afrikai ország és Chile mellett például Görögország is. 

Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
10 éves a Bélaműhely A bioműanyag az új alternatíva A fenntartható fejlődéshez fenntartható vágyak kellenek A franciák büntetnek, az olaszok pakolnak, hogy ne legyen élelmiszer-hulladék A hulladék átalakítása lehetőséggé