2018. április 22., Csilla, Noémi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Az ankarai kukások új könyvtárat alapítottak

Lassan 7 hónapja üzemel napi 24 órában egy új könyvtár Ankarában, amelyet a helyi szemétszállító vállalat dolgozói hoztak létre. A kötetetek, mostanra mintegy 4700 darab, egytől egyig a szemétből kerültek megmentésre. Az ötletgazdák további fejlesztésen törik a fejüket.

Szerettek volna a munka mellett valami mást is csinálni – így kezdődött. A kukások munkájuk során rendszeresen találnak könyveket, további 1500 kötet várja, hogy kiválogassák, és a pocokra kerüljön.

A nemrég felújított gyárépületben berendezett könyvtár már 17 kategóriában kínál olvasnivalót a szerelmes regényektől a gyerekkönyveken át a gazdasági útmutatókig. Kezdetben csak a dolgozók kölcsönözhettek, mostanra bárki előtt nyitva áll a lehetőség.

A következő tervük egy mozgó könyvtár létrehozása, amely a könyvtár nélkül működő, vagy kevés könyvvel rendelkező iskolákat látogatná. „Boldogok vagyunk, a projekt új identitást adott nekünk...” – nyilatkozta a könyvtár vezetője, Emirali Urtekin.

Tovább a forrásra: spiegel.de
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Újrahasznosított műanyagból készít utat egy brit startup „A nap fotói” a National Geographicról „Jót, s jól”: 26 tanulmány a fenntarthatóságról „Nehéz feldolgoznom, hogy valami szemét” 10 éves a Bélaműhely