2020. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Evian is a környezetvédelem útjára lép

Egyre több élelmiszergyártással és -forgalmazással foglalkozó vállalat tesz erőfeszítéseket a világ hulladékproblémájának megoldására. Az ikonikus ásványvíz, az Evian – amely a Danone-csoporthoz tartozik – bejelentette, hogy 2025-re minden palackja újrahasznosított műanyagból fog készülni. Az Evian több céggel is együttműködik, hogy elérje a kitűzött célt.

A Loop Industries olyan technológiát fejlesztett ki, amellyel átalakítható a polietilén-tereftalát, vagyis a PET olyan minőségi műanyaggá, amely megfelel az Evian kívánalmainak. Ez lehetővé teszi a széles körű újrahasznosítást. 

Emellett az Evian együttműködik a Veolia céggel is – amelynek a vízhasználat és a csatornakezelés területén van nagy tapasztalata –, és a fogyasztóit is együttműködésre hívja a hulladék műanyag palackok összegyűjtésében és újrahasznosításában.

„Szeretnénk a globális márkánk erejét kihasználni, hogy vezető szerepet töltsünk be ezen a téren, és együttműködést teremtsünk az egész iparágban az újrahasznosítás területén”

– nyilatkozta Patricia Oliva, az Evian globális márkamenedzsere.

Az Evian tavaly szeptemberben megújította gyárát, amely gyakorlatilag nem bocsát káros anyagokat a levegőbe, emellett teljes egészében megújuló energiaforrásokból táplálkozik.

Az utóbbi időben egyre több élelmiszergyártással, illetve -forgalmazással foglalkozó vállalat ismeri fel a műanyagszemét elleni fellépés fontosságát: a McDonald's mellett a Coca-Cola és az Iceland is a hulladékmennyiség mérséklése érdekében hozott intézkedéseket.

Neked ajánljuk
Egyre több a mikroműanyag-részecske a Dunában A tengeri pára is műanyaggal van tele Tényleg az újrahasznosítás a jövő: íme, a mobil csempegyár A luxusmárkák is lépnek a fenntarthatóság felé Lencse és játék: adományok debreceni családoknak
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam