2020. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Börtönnel büntetnék a kéretlenül adott szívószálakat Kaliforniában

Egy új törvényjavaslat szerint a jövőben a szövetségi államban pincéreknek akár komoly pénz- vagy börtönbüntetéssel is számolniuk kellene, ha kéretlenül szívószálat tesznek a vendégek italába.

Magát a szívószálat nem tiltanák be, a gyorséttermekben továbbra is használatban lennének, a klasszikus „beülős” éttermekben viszont csak akkor kaphatnák meg a vendégek, ha azt külön kérik. Ezt pedig úgy akarják elérni, hogy a pincéreket büntetik.

A törvénytervezet értelmében a kéretlen szívószáladás vétségnek számítana, amiért akár 1000 dollár bírságot vagy 6 hónap elzárást is ki lehetne szabni a legradikálisabb esetekben.

Persze nem valószínű, hogy ez a törvénytervezet ebben a formában átmegy, de jól mutatja, hogy a döntéshozók milyen irányból próbálják megfogni az egyik legfeleslegesebb vendéglátóipari hulladék terjedését: ha a vendégek nem kapnak szívószálat, talán egy idő után le is szoknak róla.

Az emberi lelemény ugyanakkor mindig szerette a kerülőutakat: egy amerikai vállalkozás a szemétben landoló szívószál helyett ehető (ízesíthető!) alternatívát kínál vásárlóinak.

Neked ajánljuk
Ingyenes lehet a veszélyes hulladék kezelése Célkeresztben Magyarország legnagyobb illegális szemétdombjai Gyötrő kérdések a gyűjtőedény felett Soha nem volt még ennyi szén-dioxid a légkörben Akár túl is szárnyalhatjuk a kitűzött klímacélt
Tovább a forrásra: nuus.hu
Vissza
Hírfolyam