2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Száműzi irodáiból az eldobható műanyagot a BBC

A BBC felfüggeszti az egyszer használatos műanyagok használatát 2020-ra, a Blue Planet II sorozatának hatására, amely felhívta a figyelmet az óceánok műanyag-szennyezettségére. Az angol királynő ugyanennek hatására hasonló intézkedést hozott.

Shuttestock

A műanyag poharakat és evőeszközöket 2018 végéig el kell távolítani a BBC tereiből, mivel eddig a látogatók és a személyzet tagjai együtt évente 2 millió műanyag poharat használtak el – nyilatkozta a vállalat. Egyes irodákban már megkezdték a műanyag edények üvegre cserélését, ezt hamarosan a BBC összes irodájában megteszik, 2019-re pedig új, újrahasznosításon alapuló rendszert is kidolgoznak majd.

A Guardian cikkéből kiderül, a tavalyi év legjobbnak választott dokumentumsorozata, a David Attenborough narrációjával futó Blue Planet II megmutatta,

a műanyag-szennyezés mekkora kárt okoz az óceánokban és az élővilágukban, pusztítja és megbetegíti az olyan állatokat, mint az albatroszok vagy a bálnák.

Műanyag hordalékkal fedett tengerrész Hawaii egyik védett tengerpartján Fotó: Flickr – Susan White/USFWS (Amerikai hal és vadvédelmi Program)

Tony Hall, a BBC főigazgatója elmondta: „A sorozat azért olyan meghatározó, mert segített tudatosítani az emberekben a probléma nagyságát, vállalatok, szervezetek és politikusok kezdtek beszélni róla. Emberek millióihoz hasonlóan engem is sokkolt a Blue Planet II, megdöbbenve láttam az egyszer használatos műanyag által okozott károkat és azt, hogy ezeknek használatát milyen egyszerű lenne elkerülni.”

Neked ajánljuk
A többség nem hiányolja az egyszer használatos műanyagokat A légkör is tele van mikroműanyaggal, ez pedig a klímaváltozást is befolyásolhatja Paradicsomhéjból készítettek lebomló műanyagot Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: greenfo.hu
Vissza
Hírfolyam