2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Trash Art Magyarország 2018 – Közeledik a nevezési határidő

Ahogy pályázatajánlójában az Élő bolygónk is világgá kürtölte, idén is várja a Gödöllői Természetfilm Fesztivál a hulladékból készült szobrokat Trash Art Magyarország című rendezvényére. A nevezési határidő 2018. március 15-e! A rendezvény idei témája a biológiai sokféleség.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő kísérőrendezvényeként megvalósuló művészeti program a látszólag értéktelen, de újrahasznosítható hulladékokból készülő, meghökkentő és látványos szobrok segítségével immár másodszor hívja fel a figyelmet modern korunk problémáira és a megoldás lehetőségeire.

Fotó: Bíró Patrícia

Az idei programban a „biodiverzitás”, azaz a biológiai sokféleség, illetve az ebben bekövetkezett – ember okozta – hatások kerülnek a fókuszba. A verseny szervezője a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a Greenius.

Magyarországon a kibocsátott hulladéknak még mindig csak a 20%-a kerül szelektív hulladékgyűjtőbe, míg több mint a fele hulladéklerakóba. Ezt az arányt kell minél gyorsabban megfordítanunk azzal, hogy egyre többen és egyre tisztábban szelektálunk.

Hazánkban fejenként napi 1 kg hulladékot termelünk, ami elrettentő szám, amit nagyon könnyen csökkenthetnénk szelektív gyűjtéssel vagy komposztálással.

A nevezés továbbra is bárki számára nyitott és ingyenes, a szervezők 3 kategóriában várják a pályázatokat (művész, amatőr és középiskolás diákok), melyeket neves szakemberekből álló szakmai zsűri bírál majd el.

A pályázat menetével és a pályaművekkel kapcsolatos elvárásokról részletes információk érhetők el a rendezvény főoldalán: www.godollofilmfest.com/hu/trash-art-2018.

Neked ajánljuk
Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása Az olasz főváros évek óta küzd a hulladékválsággal Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell Súlyos esőzések után áradás Közép-Kínában – Drámai fotókon a részletek Imádják a fővárosban közlekedők az új Bubit
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam