2018. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Trash Art Magyarország 2018 – Közeledik a nevezési határidő

Ahogy pályázatajánlójában az Élő bolygónk is világgá kürtölte, idén is várja a Gödöllői Természetfilm Fesztivál a hulladékból készült szobrokat Trash Art Magyarország című rendezvényére. A nevezési határidő 2018. március 15-e! A rendezvény idei témája a biológiai sokféleség.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő kísérőrendezvényeként megvalósuló művészeti program a látszólag értéktelen, de újrahasznosítható hulladékokból készülő, meghökkentő és látványos szobrok segítségével immár másodszor hívja fel a figyelmet modern korunk problémáira és a megoldás lehetőségeire.

Fotó: Bíró Patrícia

Az idei programban a „biodiverzitás”, azaz a biológiai sokféleség, illetve az ebben bekövetkezett – ember okozta – hatások kerülnek a fókuszba. A verseny szervezője a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és a Greenius.

Magyarországon a kibocsátott hulladéknak még mindig csak a 20%-a kerül szelektív hulladékgyűjtőbe, míg több mint a fele hulladéklerakóba. Ezt az arányt kell minél gyorsabban megfordítanunk azzal, hogy egyre többen és egyre tisztábban szelektálunk.

Hazánkban fejenként napi 1 kg hulladékot termelünk, ami elrettentő szám, amit nagyon könnyen csökkenthetnénk szelektív gyűjtéssel vagy komposztálással.

A nevezés továbbra is bárki számára nyitott és ingyenes, a szervezők 3 kategóriában várják a pályázatokat (művész, amatőr és középiskolás diákok), melyeket neves szakemberekből álló szakmai zsűri bírál majd el.

A pályázat menetével és a pályaművekkel kapcsolatos elvárásokról részletes információk érhetők el a rendezvény főoldalán: www.godollofilmfest.com/hu/trash-art-2018.

Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Klímatudatos Budapest”: pályázat általános iskolás gyermekek részére Újrahasznosított műanyagból készít utat egy brit startup „A kuka nem éhes” – elindult a Budapest Bike Maffia ételmentő szolgálata „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára