2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A brit Lidl is beszáll a műanyag elleni harcba

Még idén kivezeti a kisebb, nejlonból készült bevásárlótáskáját a Lidl a brit üzleteiből – jelentette be az áruházlánc. A német vállalat célja, hogy csökkenjen a működéséből adódó környezeti terhelés, ezt szolgálja a mostani döntés.

Az év végétől nagyobb méretű, többször használatos bevásárlótáskákat találhatnak csak az angol áruházakban a vásárlók, miután a Lidlnél úgy döntöttek, idén év végig kivezetik boltjaikból a kisebb, eldobható műanyag szatyrokat – számol be az Independent nyomán az origo.hu.

Lidl áruház Middlesbroughban Fotó: Wikimedia Commons

A vállalatnál azt közölték, a lépés egy azok sorában, amelyek eredményeként a Lidl 2025-re elérheti, hogy a saját márkás termékeik csomagolása, valamint a vásárlók számára biztosított táskák együttesen, felerészben újrahasznosított anyagokból készüljenek. A cég 2022-re a jelenlegi szinthez képest 20 százalékkal szeretné csökkenteni a műanyagok használatát a csomagolásnál.

Christian Härtnagel, a Lidl egyesült királyságbeli működéséért felelős ügyvezetője a bejelentés kapcsán elmondta, úgy gondolják,

az egész kiskereskedelmi szektornak lépéseket kell tennie a műanyag használatának visszaszorításáért,valamint az újrahasznosítás arányának növeléséért.

Fotó: David P Howard 
Neked ajánljuk
Lengyelország is küzd a műanyaghulladékkal Felelősen az elektronikai hulladékkal! A bárányok sem hallgatnak a zöld csomagolóipar fejlődéséről A csimpánzok világnapja: egy viszonylag friss, de nagyon is fontos évforduló Bécs nyerésre áll az eldobható kávéspoharak ellen
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam