2019. november 19., Erzsébet
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Eldobhatós palack helyett trendi kulacsok: ökotudatosságot népszerűsít a Viasat Nature csatorna

A valaha létezett összes műanyag fele az elmúlt 13 évben készült. A műanyaggyártás mértéke változatlanul növekszik, és csak a legyártott műanyagok 9%-a hasznosul újra. A Föld napja alkalmából a Viasat Nature csatorna problémafókuszú kampányt hirdet, melynek keretében többször használható palackokat osztogatott a járókelőknek, valamint sokszínű műsorkínálattal kedveskedik nézőinek.

Környezetünk megóvása mindennapos feladatunk, de április 22-ét világszerte ennek a missziónak dedikálták. A Nemzetközi Föld Napja Hálózat idén a téma legégetőbb feladatai közül a műanyagmentesség ügyét tűzte zászlajára.

A globális mozgalomhoz csatlakozott a magyarországi Viasat Nature csatorna is: Palackcsere” névre keresztelt akciójuk keretében 2018. április 13-án Budapesten, a Batthyány téren többször használható kulacsokat osztottak a PET-palackkal sétálóknak annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az eldobható műanyag flakonok túlzott használatára – ezzel párhuzamosan pedig alternatív megoldást is nyújtanak.

A Föld napja alkalmából a Viasat Nature csatorna műsorkínálatában is kiemelt szerepet kapnak a bolygónk megóvása szempontjából izgalmas témák – így a műanyagszennyezés, a biológiai sokféleség és a kihalófélben lévő fajok problémája, illetve az extrém időjárás.

A Csavargó Föld című sorozat a bolygónk klímájában történt változások hatására kialakuló szélsőséges időjárás eseményeit mutatja be: hurrikánokat, tornádókat, hőhullámokat és áradásokat, melyek egyre gyakoribbak és kiszámíthatatlanabbak. A nap premierműsora A változékony Föld, melyben vezető természetikatasztrófa-szakértők nevezik meg azokat a legszélsőségesebb csapásokat, melyek az elmúlt százezer évben sújtották a Földet.

Neked ajánljuk
Az óceánokban lévő szemét tíz százaléka a halászatból származik Boyan Slat a folyókat sem hagyja cserben Egy kis kreativitással tovább emelhetjük a borús esték fényét Új élet meglévő daraboknak, hulladék nélküli szabás vagy éppen slow fashion? A kozmetikumok a felesleges csomagolás bajnokai
Tovább a forrásra: zoozoo.hu
Vissza
Hírfolyam