Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 2., Áron
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem csak az egzotikus, megnyugtató távolságban élő állatok szenvednek

Hírek záporában élünk, és sokszor többet tudunk a tőlünk ezer meg ezer kilométerre zajló eseményekről, mint arról, ami a szomszéd faluban történik. A műanyag miatt pusztuló állatokról hallva tengeri teknősök, albatroszok és delfinek jutnak eszünkbe, pedig a szemetelés következményei a hazai állatvilágot is sújtják.

Egy borotai gazda érthetően dühös Facebook-posztban hívta fel márciusban a figyelmet a természetbe jutó műanyaghulladék következményeire.

„Egy újabb indok, hogy miért NE HASZNÁLJUNK NEJLONZACSKÓKAT EGYÁLTALÁN. Egy kérődzőn (kecske, juh, őz, szarvas) nem mennek át az ilyen dolgok, hanem oda-vissza ingáznak, összegabalyodnak, míg végül akkora csomó lesz belőlük, hogy más már el sem fér az állat bendőjében, így az hiába eszik (ha eszik egyáltalán), elpusztul. Mi meg hiába nem szemetelünk, ha valaki (akár csak véletlenül is) elszórja a környéken, aztán befújja a szél, és az állat felszedi.  Ha vászonszatyorral mentek boltba, azzal nagyon sok ilyen esetet meg tudtok előzni. Köszönjük!”

A gazda az elpusztult kecske felbontásakor összegabalyodott reklámszatyrokat talált Fotó: balazsgazda.borota/facebook.com

A tenger messze van – a delfinek halála miatt érzett tehetetlen dühünket azonban ne fojtsuk el: váltsuk tettekre. Mert lehet, hogy a közelünkben élő állatok kisebb médiafigyelmet kapnak, de ettől még a rájuk leselkedő veszély és az irántuk való felelősségünk nem szűnik meg.

Neked ajánljuk
Darálóval veszi fel a harcot a lomokkal az FKF Nap mint nap, mit sem sejtve hintjük tele apró plasztikkal a világot Megtisztultak Velence csatornái Újabb érdekességek derültek ki a marsi vízről Az illegális szemetelőket nem fékezi meg a járvány
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam