2018. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Ismét megrendezésre kerül a KUKAkulTÚRA

Ismét megrendezésre kerül a KUKAkulTÚRA – a Hulladékkezelők Nyílt Napja, amikor mindenki a saját szemével láthatja, mi történik a hulladékával azután, hogy elnyelte a kuka. 2018. május 11–12-én megnyitják kapuikat a hulladékkezelők és -hasznosítók!

A rendezvényhez csatlakozó hulladékkezelő és -hasznosító üzemek ezen a hétvégén megnyitják kapuikat, és bepillantást engednek a hulladékkezelés kulisszái mögé.

A program célja, hogy a hulladékkal kapcsolatos megalapozatlan legendák helyett személyes tapasztalatokat szerezzenek az érdeklődők, amelyek birtokában tudatosan törekedhetnek az értékes hulladék szelektív gyűjtésére, hiszen az csak akkor kerülhet vissza a gazdaság körforgásába!

A tapasztalatok szerint a program hozzájárulhat a továbbtanulás előtt álló fiatalok műszaki, technikai ismereteinek gyarapításához is.

A két napon országosan közel 50 üzembe látogathatnak el az érdeklődők, akik a http://szelektalok.hu/kukakultura/ honlapon választhatják ki saját túraútvonalukat, amelyen végigkövethetik a hulladékok útját.

A résztvevők saját szemükkel láthatják, hogyan történik – többek között – az elektronikai és az elektromos hulladékok bontása, a forgalomból kivont gépkocsik zúzása, a fém-, a papír- és a műanyaghulladék előkezelése, válogatása azért, hogy értékes másodnyersanyagokká váljanak és új termékek készülhessenek belőlük – jelentősen kisebb energiabefektetéssel.

A helyszínek megtekintése ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre az üzemek elérhetőségein van lehetőség.

Tovább a forrásra: recity.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Újrahasznosított műanyagból készít utat egy brit startup „A kuka nem éhes” – elindult a Budapest Bike Maffia ételmentő szolgálata „Nehéz feldolgoznom, hogy valami szemét” 10 éves a Bélaműhely 181 ezer kilogrammnyi szemét lehet a Holdon