2018. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Tízből hat magyar áll a szelektív hulladékgyűjtés pártján

Saját bevásárlótáskát használ a magyarok közel fele, több mint egyharmaduknak fontos, hogy az adott márka tesz-e a fenntarthatóságért, és – saját bevallása szerint – a lakosság közel kétharmada szelektíven gyűjti a hulladékot, derült ki a Nielsen 2018 áprilisában a Föld napja kapcsán végzett felméréséből.

A környezetvédelemmel kapcsolatos kérdések és aggodalmak tekintetében a magyarok első helyen a víztakarékosságot említik, a felmérésben részt vevők egyötödénél végzett ez az első helyen.

Emellett fontosnak találjuk az energiatakarékosságot és a szelektív hulladékgyűjtést is, de a megújuló energiaforrások használatát és a tudatos élelmiszer-felhasználást is a környezetvédelem felé tett aktív lépésnek tekintik a magyar fogyasztók.

A környezettudatos magatartásformák mindinkább megjelennek a fogyasztói attitűdökben: Európában a fogyasztók közel fele lenne hajlandó vásárlási-fogyasztási szokásain változtatni bolygónk védelme érdekében.

Vidám kukákkal a Föld védelmében Fotó: Bernard Spragg/flickr.com

Ez Magyarországon is konkrét tettekben nyilvánul meg: a választott márka fenntarthatósággal kapcsolatos tudatossága a válaszadók mintegy 40 százalékát befolyásolja fogyasztói döntéseiben.

Emellett bevásárláskor a magyarok közel fele visz magával bevásárlótáskát, közel egyötödük pedig a szövet- és papírtáskákra voksol, így csökkentve a műanyag szatyrok okozta környezeti terhelést.

A  szelektív hulladékgyűjtés esetében ugyanakkor árnyaltabb a kép, ha a valódi tetteket nézzük: a megkérdezettek mindössze alig 40 százaléka váltja vissza legalább alkalmilag az üres üvegeket, és több mint fele szinte soha nem viszi vissza azokat.

A fáradt olaj begyűjtése és leadása gyakorlatilag teljesen idegen a magyar fogyasztóknak, százból mindössze tizennégy fő gondoskodik róla, hogy a fáradt olajtól a megfelelő módon váljon meg.

Neked ajánljuk
Radikális lépéssel ösztönöznék a szelektív hulladékgyűjtést Lengyelországban A Sea Shepherd a Műanyag óceán tragikus szépségével rázza fel a fiatalokat Komposztálható műanyag termékeket gyártó üzem épül Faddon Legkevésbé a fiataloknak fontos a szelektív hulladékgyűjtés Fazékmustra: nem mindegy, miben fő az étel
Tovább a forrásra: news4business.hu
Vissza
Hírfolyam