2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Maros folyót is elérte a műanyag-apokalipszis

A műanyaghulladék okozta globális problémákkal a híradásokban többnyire csak távoli helyekkel kapcsolatban találkozunk – pedig már hazánkban is egyre súlyosabb gondot okoz a műanyaghulladék-szennyezés. 

A Wessling  Hungary munkatársai július elején a Rábában és az Ipolyban is kimutatták a mikroműanyagok jelenlétét. A hulladekvadasz.hu-hoz érkezett lakossági bejelentés alapján ez nem is olyan meglepő.

A Maros csendes zugában, Ferencszállásnál tömegével vannak az összetorlódott PET-palackok. Főleg PET-palack 2-300 darab, de van minden egyéb más is (hungarocell, borotva stb.). 

„Kb 2 hete számoltam egy darabig: Makónál a főmederben percenként átlag 3 palack úszott el. Ezek egy része akad fenn itt. Nem túl szívderítő a helyzet: a Maros mentén a víz, a part, a parti erdők mind tele vannak uszadékszeméttel.”

– fogalmaz a bejelentő. A hulladekvadasz.hu felvette a kapcsolatot az illetékes önkormányzattal a szemét eltakarítása érdekében, és másokat is arra biztat, hogy oldalukon jelezzék, ha illegális hulladéklerakót vagy nagy mennyiségű szemetet észlelnek.

Borítókép: hulladekvadasz.hu

Neked ajánljuk
A többség nem hiányolja az egyszer használatos műanyagokat Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Megtisztult a Terebesi erdő Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam