2019. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Beszáll a Mol a műanyag-újrahasznosításba

A Mol stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a műanyaghulladék újrahasznosításával foglalkozó német APK vállalattal szerdán Merseburgban, amellyel több közös közép-kelet-európai projektet tervez megvalósítani. A Mol célja, hogy az újrahasznosítás vezető szereplője legyen Közép-Kelet-Európában. 

Az együttműködés első lépéseként a Mol támogatást nyújt az APK vállalat merseburgi üzemének befejezéséhez, amely egy új eljárás  – oldószeralapú Newcycling® folyamat – első üzemeként szolgál majd. A Mol és az APK közösen dolgozik a jövőben a technológia továbbfejlesztésén és közép-európai bevezetésén.

Az APK által kifejlesztett technológia különböző műanyaghulladékok feldolgozására alkalmas, melyekből magas minőségű újrafeldogozott polimereket képes előállítani. Erre a hagyományos újrafeldolgozási rendszerek nem képesek. Az eljárás segítségével a pelletezett újrahasznosított anyagok fokozottabb igénybevételt jelentő alkalmazási területeken, így például rugalmas csomagolásokhoz is használhatók. 

A közép-kelet-európai piacon számos lehetőséget látunk, mivel itt várhatóan erős tendencia mutatkozik majd a hulladéklerakókról és a szemétégetésről az újrahasznosításra történő váltásra


– fogalmazott Klaus Wohnig, az APK ügyvezető testületének tagja.

Horváth Ferenc, a Mol-csoport Downstream üzletágának ügyvezető igazgatója elmondta: „Célunk, hogy vezető szerepet töltsünk be az újrahasznosítás terén Közép-Kelet-Európában, a mai megállapodás pedig e folyamat első mérföldköve.

A Mol 2030 stratégiájának megfelelően erősítjük petrolkémiai üzletágunkat, és stratégiai együttműködéseink révén tudásintenzív iparágakba is belépünk”

– tette hozzá .

Neked ajánljuk
A MOL-csoport felvásárolja a műanyag-újrahasznosítással foglalkozó Aurora-csoportot A MOL-csoport felvásárolja a műanyag-újrahasznosítással foglalkozó Aurora-csoportot Még több benzinkúton lehet azonosítani az elveszett kutyákat Élő Bolygónk mobilapp: neked fejlesztve! Ember és természet fesztiválja Gödöllőn
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam