2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A JÖN Alapítvány országos konzultációt és kampányt indít a diákok és a családok környezettudatos szemléletformálásáért

Legyen élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarország! Országos konzultációt és kampányt indít ennek érdekében a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány az iskolakezdéshez kapcsolódóan a diákok és rajtuk keresztül a családok környezettudatos szemléletformálását megcélozva. 

A kampány augusztusban indul és egész ősszel tart, ez idő alatt az alapítvány szemléletformáló cikkekkel és előadásokkal hívja fel a figyelmet a felesleges hulladék keletkezésének megakadályozására. Az alapítvány szeretné felmérni az iskolákban vagy otthon a gyermekek és a családok hulladéktermelési és hulladékgyűjtési szokásait. Beleértve azt, hogy milyen és mennyi hulladékot termelnek a tanév eleji beiskolázástól egészen a tanév végéig, hogyan próbálják a hulladék keletkezését csökkenteni, esetleg mit és hogyan hasznosítanak újra.

A konzultáció célja, hogy felmérje az iskolai oktatás és az otthoni környezettudatos nevelés hiányosságait. A kampányé pedig, hogy a családokat segítsék a hulladékcsökkentésben és a felesleges anyagi kiadások megelőzésében.

Emellett kiemelten foglalkoznak azzal, hogy felmérjék az oktatási rendszer jelenlegi helyzetének esetleges hiányosságait, és azokra megoldásokat, fejlesztési ötleteket javasoljanak e témakörben.

Tegyünk közösen azért, hogy ne legyen annyi fölösleges hulladék az iskolakezdésnél és a tanév folyamán!

A kampányról bővebben itt olvashatnak: 
https://jonalapitvany.hu/2018/08/03/orszagos-konzultacio-kampany-iskolasok-reszere/

Az országos konzultációs űrlap pedig itt érhető el:
https://jonalapitvany.hu/orszagos-konzultacios-urlap/

Neked ajánljuk
Egy kávé mellett könnyebb átlátni az összefüggéseket A nyíregyházi Lego gyárnak is fontos a környezetvédelem A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk Dánia mesterséges energiaszigetet épít Rekordadomány gyűlt össze társadalmi ügyekre a koronavírus következtében
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam