2019. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az EU is visszaszorítaná a nejlonzacskók használatát

Az Európai Unió arra törekszik, hogy a tagállamokban eltűnjenek az egyszer használatos nejlonzacskók, és helyüket környezetkímélő csomagolási formák vegyék át a vásárláskor, ehhez azonban az üzletláncok mellett a lakosságra is szükség van, hiszen az átállás csak a tudatos vásárlás elterjedésével lehet sikeres – mondta Weingartner Balázs államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

Az EU május 28-án tette közzé az egyes műanyag termékek forgalmazásának szigorítására vonatkozó javaslatát, amelyben azt szorgalmazzák, hogy a tagállamok ne csak intézkedéseket tegyenek a műanyagok visszaszorítására, hanem konkrét korlátozó intézkedéseket is dolgozzanak ki.

Magyarországon jelenleg a dokumentumban foglalt elvárásokról az ágazati szereplők bevonásával tárgyalnak – ismertette az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

Weingartner Balázs kiemelte, hogy Magyarországon 2012 óta a felére csökkent a nejlonzacskók használata, a magyar emberek évente körülbelül 90 darab egyszer használatos nejlonzacskót használnak fel a vásárlások alkalmával, ez a szám pedig megközelíti az EU által 2019 végére elvárt mennyiséget.

Neked ajánljuk
A szemétmentes Csomolungma távoli, de nem elérhetetlen cél Még egy érv a tudatos autóhasználat mellett Azori-szigetek: Vulkáni paradicsom az Atlanti-óceán szívében Videón Alaszka fél évszázados jégolvadása Nem csak karácsonykor kellene halat ennünk
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam