2020. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az EU is visszaszorítaná a nejlonzacskók használatát

Az Európai Unió arra törekszik, hogy a tagállamokban eltűnjenek az egyszer használatos nejlonzacskók, és helyüket környezetkímélő csomagolási formák vegyék át a vásárláskor, ehhez azonban az üzletláncok mellett a lakosságra is szükség van, hiszen az átállás csak a tudatos vásárlás elterjedésével lehet sikeres – mondta Weingartner Balázs államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

Az EU május 28-án tette közzé az egyes műanyag termékek forgalmazásának szigorítására vonatkozó javaslatát, amelyben azt szorgalmazzák, hogy a tagállamok ne csak intézkedéseket tegyenek a műanyagok visszaszorítására, hanem konkrét korlátozó intézkedéseket is dolgozzanak ki.

Magyarországon jelenleg a dokumentumban foglalt elvárásokról az ágazati szereplők bevonásával tárgyalnak – ismertette az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

Weingartner Balázs kiemelte, hogy Magyarországon 2012 óta a felére csökkent a nejlonzacskók használata, a magyar emberek évente körülbelül 90 darab egyszer használatos nejlonzacskót használnak fel a vásárlások alkalmával, ez a szám pedig megközelíti az EU által 2019 végére elvárt mennyiséget.

Neked ajánljuk
Műanyagszemét miatt halt meg egy thai nemzeti park elefántja Óvatosan a bioműanyaggal! Amerikai–brit antibiotikumhasználati vita A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam