2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Száműzték a PET-palackokat a Budapesti Állatkert büféiből

Bátor és példamutató lépésre szánta rá magát a Budapesti Állatkert vezetősége. Úgy döntöttek, nem engedélyezik a komoly környezetterhelést okozó PET-palackos italok árusítását az állatkerti büfékben. Csapvízzel viszont bárhol megtölthetik a kulacsukat a vízre szomjas látogatók.

Az intézkedés célja a műanyaghulladék csökkentése, ami nagyon fontos lenne, hiszen egy nemzetközi felmérés szerint percenként 1 millió, másodpercenként 20 ezer műanyag palack kerül a kukába (vagy a kuka mellé) világszerte.

Látogatók fotózkodnak a Fővárosi Állat- és Növénykert Elefántháza előtt 
Fotó: Kovács Attila, MTI

„A vendéglátóhelyekkel olyan szerződést kötöttünk, amelynek értelmében tilos egyszer használatos PET-palackokat árusítaniuk” – mondta Hanga Zoltán, az Budapesti Állatkert szóvivője.

A büfékben kizárólag üveg- és fémpalackban árulhatnak üdítőket, az állatkertben pedig több helyen is találhatók olyan szelektív edények, ahová ezeket bedobhatják a látogatók.

Bár az elsődleges cél a hulladékcsökkentés, a szemléletváltás is fontos, ezért a témában készített információs anyagokkal is találkozhatunk az állatkert területén. Aki vízre szomjazik, bármelyik csapnál megtöltheti a kulacsát. Reméljük, minél többen csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez.

Neked ajánljuk
Németországban teljesen betiltanák a műanyag zacskókat Nyolc-tíz tonna hulladéktól mentesítették a Felső-Tiszát a pillepalackhajó-versenyen Lehet, hogy a klímakatasztrófa közelebb van, mint gondolnánk Afrika válhat a méztermelés fellegvárává Van remény a korallok megmentésére (videóval)
Tovább a forrásra: tudatosvasarlo.hu
Vissza
Hírfolyam