2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szennyezett vizet állított ki a Pécsi Állatkert

Hulladékkal szennyezett akváriumot állított ki a Pécsi Állatkert a napokban, hogy így hívja fel látogatói figyelmét a tengerekbe, óceánokba kerülő szeméttel járó veszélyekre.

Az akváriumon olvasható információ szerint a világ óceánjaiba naponta kétmillió cigarettacsikk, több mint egymillió műanyag palack, 600 ezer szívószál és egyebek mellett egymillió műanyag zacskó kerül.

Az állatkert Siptár Dávid ügyvezetőt idézve hangsúlyozta:

az állatkerteknek a szórakoztatás mellett feladatuk az oktatás, a természetvédelem, a természetvédelemre, a fajmegőrzés fontosságára való nevelés, valamint a látogatók szemléletének formálása is.

Ebben nagy szerepük van a zoopedagógiai iskolai óráknak. Hárságyi Dorottya zoopedagógus ehhez hozzátette, hogy évente 9 millió tonna műanyagszemét jut a Föld vizeibe, a szennyezés okozta károkat, az élővilágra gyakorolt negatív hatását mindenképpen szerették volna tudatosítani a látogatókban.

Ezzel egyidejűleg egy másik új akváriummal is gazdagodott az intézmény: a kerek, kékes holdfényt imitáló bemutatóakvárium tizenkét fiatal füles medúza otthonául szolgál.

A tervek között a közeljövőben egy harmadik medúzaakvárium telepítése is szerepel.
A 2016-ra 1,8 milliárd forintból megújult állatkertben mintegy 250 állatfaj 1500 példánya található meg, az intézmény 375 ezer látogatót fogadott az elmúlt több mint két évben.

Borítókép: Pécsi Állatkert/Instagram

Neked ajánljuk
Több mint 11 tonna szemetet szedtek ki a Tahoe-tóból Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A felhagyott vasútvonalak segítségével érhetjük el a természetvédelmi céljainkat Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: librarius.hu
Vissza
Hírfolyam