Bővült a Tesco élelmiszermentő programja
Június elején újabb áruházak csatlakoztak a Tesco többszörösen díjazott élelmiszermentő programjához, így az áruházlánc 205 hazai áruházából már 150 ajánlja fel jótékony célra a mindennapi működése során keletkező élelmiszer-felesleget.
A Tesco 2018 első fél évében összesen több mint 3435 tonna zöldséget, gyümölcsöt, valamint pékárut juttatott el rászorulókhoz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helyi partnerszervezetein keresztül, közel 500 tonnával többet, mint a tavalyi év azonos időszakában.
Az áruházlánc Magyarországon 2014-ben indította el áruházi élelmiszermentő programját, melynek keretében a részt vevő áruházak munkatársai minden munkanap végén összegyűjtik és szortírozzák a már nem eladható, de még tökéletesen fogyasztható minőségű pékárut, illetve zöldséget és gyümölcsöt, amit másnap reggel az Élelmiszerbank partnerszervezetein keresztül eljuttatnak a bolt környékén élő rászorulóknak.
Az élelmiszermentő program kezdete óta a Tesco összesen több mint 13 848 tonna élelmiszert ajánlott így fel jótékony célra. Ez több mint 34,5 millió adag ételnek megfelelő mennyiség.

A Tesco elkötelezett az élelmiszer-pazarlás csökkentésében, így azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2020-ra összes közép-európai áruházát felkészíti az élelmiszer-felesleg jótékony célú felajánlására.
Az áruházlánc a napi szintű mentésen kívül számos egyéb módszerrel is harcol az élelmiszer-pazarlás ellen, többek között ezért vezette be tavaly év elején PerfectlyImperfect kínálatát is. A termékcsaláddal a Tesco célja, hogy már a termelőknél segítsen csökkenteni a kidobásra kerülő termények mennyiségét. A kínálatban olyan zöldségek és gyümölcsök szerepelnek, amelyek külseje nem tökéletes, de tápértékük és ízük hibátlan.
A Tesco élelmiszermentő programjában részt vevő áruházak térképét megtekintheti az alábbi linken.
Borítókép: Wikimedia Commons