2019. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Amikor egy retró tejeszacskó többet mond minden szónál...

Érzékletesen mutatja be a természetbe jutó műanyagszemét sorsát az a fotó, amelyet egy horgász készített a rekordalacsony vízállású Duna medrében talált „leletről”.

Nem mindennapi leletre bukkant egy horgász, Juhász Donát Gyula Süttőnél, a kiapadóban lévő Duna medrében.

Nem látszik rajta a kor... Fotó: Facebook/Juhász Donát Gyula

Egy ötforintos tejeszacskóra. A gyártási dátum sajnos már lekopott, de az index.hu munkatársa kis utánajárással kiderítette: a 2,8 literes zacskós tej ára 1973. január 8-án nőtt 5 forintra, és 1979. július 23-án drágult tovább 6-ra.

A képen szereplő zacskót tehát 39-45 éve gyártották.

Elég megdöbbentő, hogy ennyi év után milyen jó állapotban van. Ha csak el nem égették őket, valószínűleg sok millió társa is ugyanilyen ragyogó formában virít a rég lezárt szemétlerakók mélyén. 

Egyre többen tesznek azért hazánkban is, hogy a természetet megtisztítsuk és megkíméljük a műanyaghulladéktól. De a leghatékonyabb megoldás, ha a felesleges műanyagot haza se visszük a boltból – a műanyagmentes fogyasztással kapcsolatban hasznos tippeket talál az Élő Bolygónk Tudatos vásárlás és Házi praktikák rovatában.

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Neked ajánljuk
Szemétlerakónak használnak egy boszniai folyót Online tartalmakkal az illegális hulladéklerakók ellen Flashmobokkal az agyoncsomagolás ellen Kínából eregetik az ózongyilkos freont Anglia műanyagellenes küzdelme új fejezethez érkezett
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam