2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Amikor egy retró tejeszacskó többet mond minden szónál...

Érzékletesen mutatja be a természetbe jutó műanyagszemét sorsát az a fotó, amelyet egy horgász készített a rekordalacsony vízállású Duna medrében talált „leletről”.

Nem mindennapi leletre bukkant egy horgász, Juhász Donát Gyula Süttőnél, a kiapadóban lévő Duna medrében.

Nem látszik rajta a kor... Fotó: Facebook/Juhász Donát Gyula

Egy ötforintos tejeszacskóra. A gyártási dátum sajnos már lekopott, de az index.hu munkatársa kis utánajárással kiderítette: a 2,8 literes zacskós tej ára 1973. január 8-án nőtt 5 forintra, és 1979. július 23-án drágult tovább 6-ra.

A képen szereplő zacskót tehát 39-45 éve gyártották.

Elég megdöbbentő, hogy ennyi év után milyen jó állapotban van. Ha csak el nem égették őket, valószínűleg sok millió társa is ugyanilyen ragyogó formában virít a rég lezárt szemétlerakók mélyén. 

Egyre többen tesznek azért hazánkban is, hogy a természetet megtisztítsuk és megkíméljük a műanyaghulladéktól. De a leghatékonyabb megoldás, ha a felesleges műanyagot haza se visszük a boltból – a műanyagmentes fogyasztással kapcsolatban hasznos tippeket talál az Élő Bolygónk Tudatos vásárlás és Házi praktikák rovatában.

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Neked ajánljuk
12 ezren szedik a szemetet az utak mentén Tiszta lesz a Tisza: az államfő kezdeményezésére megoldás született a Felső-Tisza állami hulladékmentesítésére Kukákat tesznek a kukák mellé Nagykanizsán A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam