2019. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy dán sörgyár is a hulladékcsökkentés útjára lép

A Carlsberg az italosdobozokat összefogó műanyag gyűrűket ragasztóra cseréli.

A Carlsberg lecseréli a dobozos söröket összefogó műanyag gyűrűit, és a jövőben újrahasznosítható ragasztóval tartja egyben az italospakkokat, írja a Guardian nyomán az mfor.hu.

A dán sörgyártó a váltástól azt reméli, hogy 76 százalékkal csökken a műanyagfelhasználása.

Az új megoldással a dobozos söröket egyszerűen csak egymáshoz ragasztják. Ezek a sörcsomagok a „snap pack” nevet kapták a keresztségben, mely arra a csattanós hangra utal, amit a sörösdoboz ad ki, amikor letépik a többiről.

Szólóban nem termel – annyi – szemetet Fotó: Hernán Piñera/flickr.com

A Carlsberg becslése szerint a snap packek bevetésével globálisan évi több mint 1200 tonnával csökken a környezet műanyagszennyezése. Ez szerintük 60 millió műanyag zacskóval egyenértékű.

A sörösdobozokat összefogó műanyag gyűrűk a tengeri állatokat legkegyetlenebbül megnyomorító műanyaghulladékok közé tartoznak, ezért korábban már egy amerikai kézműves sörfőzde is lecserélte őket – sőt, az ő megoldásukkal a tengeri állatok akár jól is lakhatnak.

Neked ajánljuk
Tiszta lesz a Tisza: az államfő kezdeményezésére megoldás született a Felső-Tisza állami hulladékmentesítésére Kukákat tesznek a kukák mellé Nagykanizsán Élelmiszermentő város lett Debrecen Tiszta ruha, vegyszerek nélkül? Egyszerűsítsük együtt az életünket
Tovább a forrásra: mfor.hu
Vissza
Hírfolyam