2020. október 29., Nárcisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tisztítsuk meg a soroksári Duna-partot!

A Duna soroksári része rendkívül kedvelt a családok, kirándulók körében. Nem véletlenül, hiszen meseszép a partszakasz, azonban a kellemes időtöltést beárnyékolja, hogy gyakran kisebb-nagyobb szemétkupacokkal találkoznak az arra járók.

A soroksári Duna-partot időről időre ellepi a szemét, és bár az önkormányzat sokat tesz ennek megfékezéséért, teljes mértékben még nem sikerült megszüntetni az illegális szemétlerakást. A környezet megtisztításáért közösségi szemétszedő napot szerveznek szeptember 15-én, szombaton.

 Szemétszedés Soroksáron az Ász Média Group szervezésében Fotó: Ász Média/youtube.com

„Budapest harmadik legnagyobb kerületeként igen nagy problémát jelent az illegális szemétlerakás, illetve a járókelők szemetelése. Az utóbbi években nagyon sok előrelépés történt ennek megszüntetése érdekében, azonban még így sem sikerült teljes mértékben megszüntetni a jelenséget.”

Úgy gondolom, ha közösen teszünk a természet tisztaságáért, akkor azzal számos pozitív ügyet szolgálunk: a szabadban töltünk néhány órát, megérezzük a összefogás erejét, jobban értékeljük, hogyha hulladéktól mentes a körülöttünk lévő világ, és persze rendezettebb, tisztább lesz a környezet.

– mondja Matt Ákos, a szervező Ász Média Group vezetője.

Szeptember 15-én, 10 és 16 óra között a Molnár-szigetről indulva a soroksári Duna-parton sétálva gyűjthetik a szemetet a résztvevők. Az ehhez szükséges kesztyűkről, szemeteszsákokról, valamint konténerekről a szervezők gondoskodnak.

A Molnár-sziget Fotó: Civertan/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Mintegy 14 millió tonna mikroműanyag van az óceánok fenekén Nem csak pazarlás miatt problémás, ha a szemétben végzi az e-hulladék Űrszemétészlelő és -megfigyelő radart adtak át Németországban A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: ittlakunk.hu
Vissza
Hírfolyam