2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szemétszedésre fel!

Szemeteszsákkal és kesztyűvel a Duna megmentéséért! címmel Dunamentő kalandot szervez a 2018-as Takarítási Világnap (World Cleanup Day) alkalmából a hulladekvadasz.hu honlapot is üzemeltető JÖN Alapítvány.

A  Duna rekordalacsony vízállása miatt az utóbbi hónapokban sokkal szembeötlőbbé vált a fővárosi rakpart szemetessége. A hulladekvadasz.hu szerint néhány helyszínen egyenesen „Turistataszító” állapotok uralkodnak: így például a Szabadság híd budai lábánál többtonnányi uszadékfa és szemét halmozódott fel az évek alatt.

Lufi, műanyag zacskó és rengeteg szemét a budapesti Duna-parton Fotó: Hulladékvadász/youtube.com

„Gyere el egy vasárnapi Duna-mentő kalandra a World Cleanup Day 2018 alkalmából, amikor együtt megtisztítjuk a budapesti rakpart legszemetesebb helyszíneit. Használjuk ki a folyó alacsony vízállását, különben a szemetet a víz viszi el. Hozd el a barátaidat, és találkozzunk szeptember 16-án, vasárnap délelőtt 10 órakor a Szabadság híd pesti hídfőjénél, a Fővám téren” – szól az alapítvány felhívása.

A szemétszedési akció facebookos eseményéhez ide kattintva lehet csatlakozni.

Az esemény főszervezője, a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (JÖN Alapítvány). Az esemény főtámogatója, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., amely elkötelezett híve az élővíz védelmének.

A szemétgyűjtő rendezvény útvonalával és tárgyi feltételeivel kapcsolatos további információk a hulladekvadasz.hu oldalon olvashatók.

Neked ajánljuk
Idén is megrendezik az Európai Hulladékcsökkentési Hetet A koronavírus tovább fokozta a thaiföldi szemétkrízist Jövőre mondhatunk búcsút a problémás műanyagoknak A debreceni állatkertet segíti a Globus Újabb villany-pick-up a láthatáron!
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam