2022. június 29., Péter, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikerrel és tiszta partokkal zárult a Dunamentő kaland

Önkéntesek egész hada lepte el szeptember 16-án délelőtt a Fővám teret, hogy megtisztítsák Magyarország legnagyobb folyóját a mindent elborító szeméttől.

Az eseményt többhetes előzetes szervezés, egyeztetés után csupán ezen a héten (2018. 09. 12.) hirdette meg a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (JÖN), mégis pár nap alatt közel 4000 érdeklődő csatlakozott a rendezvény Facebook-eseményéhez, és rengetegen osztották meg a felhívást is.

„Elképesztő volt ezt a fajta hatalmas érdeklődést látni. Sose gondoltuk volna, hogy ez megtörténhet. Igazán csak az esemény indulása előtt tudatosodott bennünk az, hogy ezen a napon valami egészen hatalmas dolog fog történni” – fogalmazott Szebenyi Péter, a JÖN kuratóriumi elnöke.

Fotó:  Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

„Ilyen rövid idő alatt ekkora létszámú szemétszedési akciót még senki se szervezett a világon. Akik ezen a napon itt voltak, azok valami olyannak voltak a részesei, amire szavakat igazán nehéz találni”

– írták a szervezők a JÖN Alapítvány által üzemeltetett hulladekvadasz.hu oldalon megjelent fényképes összefoglalóban.

A Dunamentő kaland útvonala a Szabadság hídnál kezdődött, és végül a Lánchíd lábainál ért véget. A körülbelül 2 kilométeres távot az önkéntesek 4 óra alatt teljesítették, segítve, támogatva egymást.

Fotó:  Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

A szemétszedés alkalmával lehetőség volt a hulladék szelektív gyűjtésére.

A csaknem ötórás eseményen körülbelül 20 köbméternyi, részben szelektíven gyűjtött hulladékkal lett tisztább a pesti Duna-part.

A hulladék elszállítását a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. vállalta, amely elkötelezett védelmezője az élővizeknek. Az összegyűjtött szelektív hulladékot az FKF Nonprofit Zrt. dolgozza fel.

Neked ajánljuk
Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán A Tisza-tavi PET Kupa indulói idén is felvették a harcot a szeméttel Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam