2019. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jönnek a PET-mentes polgármesteri hivatalok

A leghatékonyabb hulladékkezelés mindig az, ha elsődlegesen arra törekszünk, hogy a hulladék mennyiségét csökkentsük. Magyarországon évente csaknem 50 ezer tonna PET-palackot használunk – sajnálatos módon ennek az óriási mennyiségű műanyaghulladéknak mindössze 15 százaléka kerül újrahasznosításra. 

A Klímabarát Települések Szövetsége által 2018. szeptember 13-án szervezett „Terítéken a Fenntarthatóság” konferencián Budapest XII. kerülete, Gyenesdiás, Ipolytölgyes, Szigliget és Tápiószentmárton kötelezte magát arra, hogy önkormányzatuk polgármesteri hivatalát a jövőben PET-mentes hivatallá alakítják.

A Klímabarát Települések Szövetségének (KBTSZ) elnöke, Kovács Lajos rámutatott:

minden települési önkormányzat polgármesteri hivatala a helyi közügyek legfontosabb fóruma, ezért az itt megjelenő példák és megoldások jól tükrözik a település elköteleződésének irányait.

A KBTSZ jelen kezdeményezésével arra kéri és ösztönzi Magyarország valamennyi településének a vezetőjét, hogy hasonló elköteleződéssel és jó példával elöl járva mentesítsék hivatalukat a PET-hulladéktól. Ne vásároljanak közpénzen divatos, ám teljesen felesleges hulladékot termelő palackos ivóvizet. Az eldobható palackok helyett népszerűsítsék inkább a csapvizet vagy az egyéb újrafelhasználható eszközöket alkalmazó alternatív megoldásokat.

Neked ajánljuk
Tiszta lesz a Tisza: az államfő kezdeményezésére megoldás született a Felső-Tisza állami hulladékmentesítésére Kukákat tesznek a kukák mellé Nagykanizsán Élelmiszermentő város lett Debrecen Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: orientpress.hu
Vissza
Hírfolyam