2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jönnek a PET-mentes polgármesteri hivatalok

A leghatékonyabb hulladékkezelés mindig az, ha elsődlegesen arra törekszünk, hogy a hulladék mennyiségét csökkentsük. Magyarországon évente csaknem 50 ezer tonna PET-palackot használunk – sajnálatos módon ennek az óriási mennyiségű műanyaghulladéknak mindössze 15 százaléka kerül újrahasznosításra. 

A Klímabarát Települések Szövetsége által 2018. szeptember 13-án szervezett „Terítéken a Fenntarthatóság” konferencián Budapest XII. kerülete, Gyenesdiás, Ipolytölgyes, Szigliget és Tápiószentmárton kötelezte magát arra, hogy önkormányzatuk polgármesteri hivatalát a jövőben PET-mentes hivatallá alakítják.

A Klímabarát Települések Szövetségének (KBTSZ) elnöke, Kovács Lajos rámutatott:

minden települési önkormányzat polgármesteri hivatala a helyi közügyek legfontosabb fóruma, ezért az itt megjelenő példák és megoldások jól tükrözik a település elköteleződésének irányait.

A KBTSZ jelen kezdeményezésével arra kéri és ösztönzi Magyarország valamennyi településének a vezetőjét, hogy hasonló elköteleződéssel és jó példával elöl járva mentesítsék hivatalukat a PET-hulladéktól. Ne vásároljanak közpénzen divatos, ám teljesen felesleges hulladékot termelő palackos ivóvizet. Az eldobható palackok helyett népszerűsítsék inkább a csapvizet vagy az egyéb újrafelhasználható eszközöket alkalmazó alternatív megoldásokat.

Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! 19 kamionnyi hulladéktól szabadultak meg a pilisi erdők Új állásportál segíti a környezetiparban tevékenykedőket
Tovább a forrásra: orientpress.hu
Vissza
Hírfolyam