2019. április 24., György
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szemétcsipeszt kérni szülinapra – példamutatásból ötös!

A Komáromi Városgazda Közhasznú Nonprofit Kft.-nél egy hétéves kisfiú lett az év embere.

Kende sajátos születésnapi ajándékot szeretett volna: egy hulladékgyűjtő csipeszt. Meg is kapta, majd keresztanyukájával, Tímeával közösen összeszedte a mások által eldobott szemetet Komáromban.

„Az egyik vesszőparipánk, hogy nem dobjuk el a szemetet. Erre nagyon odafigyelünk. Sőt, a gyermekeink annyira magukévá tették ezt a gondolatot, hogy Kende legutóbb, amikor Bécsben jártunk, ott is nekiállít összeszedni az eldobott hulladékot”

– mondta el Kende anyukája, Takács Krisztina a kisalfold.hu-nak. Az első alkalommal három szemeteszsákot töltöttek meg, sok volt a kólás- és sörösdoboz, a zacskó és a papír – meséli Kende.

Fotó: Komáromi Városgazda Közhasznú Nonprofit Kft./facebook.com

A kisfiú nemes cselekedetének hamar híre ment, a város tisztaságáért is felelős Komáromi Városgazda Közhasznú Nonprofit Kft. szintén értesült róla.

„Hajnaltól az utcákat róni, mások hanyagsága és rontó szándéka miatt hulladékot takarítani embert próbáló feladat. Társadalmi megbecsültsége kollégáinknak alacsony, mindig akad azonban egy jó szó, vagy dicséret, egy jó példa, ami motiválja őket, hogy monoton munkájukat újra és újra elvégezzék az élhető környezet érdekében. A mai napon Kende ad nekünk erőt, akire nemcsak szülei, de mi is és a városlakók is nagyon büszkék lehetünk! Nálunk Kende az év embere!” – fogalmazott a vállalat Facebook-posztja.

Kende úgy tervezi, hamarosan újra csipeszt ragad, hogy megtisztítsa a várost.

Neked ajánljuk
Megállj a műanyagoknak A Penny az élelmiszer-takarékosság bajnoka Másfél tonna szemetet gyűjtöttek össze a belga tengerparton Faölelési rekord született az erdők világnapján Porzanak a hazai szikes-tavak
Tovább a forrásra: kisalfold.hu
Vissza
Hírfolyam