2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felszámolja a MÁV a vasúti területeken lévő illegális hulladéklerakókat

Háromszázmillió forint értékű keretszerződést írt alá a MÁV a vasúti területeken létrejött illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében.

A jelenlegi jogszabályok szerint az ingatlan tulajdonosa felelős a területén található hulladékért – írták, kiemelve: a vasúti területeken és a nyílt pálya közelében található illegális szemétlerakók nem a MÁV tevékenységéből származnak.

A több 10 ezer köbméterre tehető hulladékmennyiség jellemzően lakossági, kommunális hulladékból, használt műszaki cikkekből, építési törmelékből és zöldhulladékból tevődik össze.

Fotó: www.mavcsoport.hu

Közleményük szerint a vasúttársaság tavaly 165 millió forintot költött az illegális szeméthalmok felszámolására, és 8850 tonnát szállíttatott el vasúti területekről országszerte.

A legnagyobb a Rákospatak utcai illegális hulladéklerakó volt, ahonnan 4666 tonna szemét elszállításáról kellett gondoskodnia a MÁV-nak.

Takarítás a Rákospatak utcai illegális hulladéklerakónál Fotó: www.mavcsoport.hu

A vasúttársaság elkészítette az illegális hulladékhalmok felszámolásáról szóló stratégiáját. Tavaly ősszel – a MÁV főtámogatásával – megtartott Ökoindustria kiállításon a felszólaló döntéshozókkal és érintettekkel egyetértésben munkacsoport létrehozását is kezdeményezte az illegális szemétlerakással kapcsolatos problémák megoldására. Ezzel együtt kiemelték:

„látványos eredményt” elérni csak tudatosabb társadalom, tudatosabb lakóközösség közreműködésével lehet.

Ezért a vasúttársaság a környezettudatos magatartás fontosságára is felhívta a figyelmet.

Neked ajánljuk
Szemétszigetek torlaszolják el a Balkán folyóit Az „etikus fröccsöntő” szerint meg kéne tanulnunk jól használni a műanyagokat Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone Pusztulnak a Vas megyei lucfenyvesek Hátrányos helyzetű települések iskolái pályázhatnak a digitális oktatást segítő eszközökért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam