2018. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Épségben mosódott partra egy 47 éve kidobott műanyag flakon

Az angliai strandon megtalált közel fél évszázados mosogatószeres palackon még tisztán kivehetők a betűk, olvashatók a feliratok – számolt be a The Guardian nyomán a hvg.hu.

A Burnham-on-Sea nevű angol tengerparti város közelében bukkantak rá a parti őrség tagjai a különleges műanyaghulladékra. A szóban forgó flakon egy 4d off nevű mosogatószer műanyag palackja, és a The Guardian azt írja, a flakont 1971 előtt gyárthatták – azaz a partra mosott műanyag legalább 47 éves.

Az esetben valójában csak az lehet meglepő, hogy a flakon feliratai viszonylag sértetlenül megúszták az évtizedekig tartó kallódást, tengeren hánykódást, nem igazán koptak le Fotó: Burnham Coastguard Rescue Team/facebook.com

Azonban az, hogy egy műanyag palack még közel ötven év után is gyakorlatilag használható állapotban legyen, már egyáltalán nem rendkívüli. Bizonyos műanyag flakonok több száz év után bomlanak le, akár 450 év is lehet az élettartamuk.

Neked ajánljuk
Radikális lépéssel ösztönöznék a szelektív hulladékgyűjtést Lengyelországban A Sea Shepherd a Műanyag óceán tragikus szépségével rázza fel a fiatalokat Komposztálható műanyag termékeket gyártó üzem épül Faddon Megszépült a martonvásári kastély parkja Kitalálja, mivel működik ez a zseblámpa?
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam