2020. február 20., Aladár, Álmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is fűtsünk okosan!

Idén is elindult a Fűts okosan! felvilágosító és tájékoztató kampány annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a szilárd tüzelőanyagok veszélyeire, illetve a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira.

A kampány keretében mindenki számára elérhetővé teszik a helyes fűtési technikával kapcsolatos információkat – mondta el az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára.

Rácz András rámutatott arra, hogy a fűtési szezon kezdetével egyértelműen kimutatható a levegőminőség romlása, különösen azokon a területeken, ahol a lakosság gyakran fát vagy szenet, esetenként hulladékot használ fűtésre.

A nem megfelelő tüzelőanyag használata jelentős mennyiségű kis méretű részecskekibocsátással jár, ami káros az egészségre.

Fotó: Zeev Barkan/flickr.com

A szaktárca különböző kommunikációs csatornákon hívja fel a figyelmet a problémára, és osztja meg az ezzel kapcsolatos információkat. A www.futsokosankampany.hu honlapról minden érdeklődő letöltheti a hasznos tájékoztató anyagokat.

Neked ajánljuk
Szemétben fuldokolnak az egri szőlők Kihívás előtt a hazai éttermek Jöhet a visszaváltható ásványvíz? Egy „épületes” ötlet, ami nemcsak a lakhatási, de a műanyagválságot is megoldhatja Ausztriában elkezdik visszaváltható üvegben árulni a tejet, a magyar Spar is vizsgálja a lehetőséget
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam