2019. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ploggingolók tisztították meg a Duna-partot

Lelkes civilek csoportja hirdette meg a „Tisztítsuk meg a Duna-partot!” elnevezésű szemétszedő akciót, amelynek keretében a folyó esztergomi partszakaszát szabadították meg a hulladéktól.

A kezdeményezés ötlete mindössze néhány napja fogalmazódott meg a szervezőkben. Amikor a folyó néhány hete negatív rekordot döntött, emberek sokasága járta a végeláthatatlan zátonyokat és közülük néhányan a folyóparton dobták el a sörösdobozaikat és a borosüvegeiket. 

Ugyan október vége óta majdnem másfél métert emelkedett a Duna vízszintje – ami a hulladék jó részét elsodorta – az önkéntesek még most is szép számmal találtak a természetbe nem illő tárgyakat. 

Esztergom látképe a Dunáról Fotó: MTVA/Bizományosi: Lehotka László 

Az egyik szervezőtől, Rendes Nikitől a kemma.hu megtudta, hogy a környezettel kapcsolatos tudatosság terjesztése érdekében és a plogging elnevezésű, magyarul csak szemétszedő kocogásnak nevezett tevékenység népszerűsítéseként rendezték meg a programot.

Felhívásukra a sportág iránt érdeklődők, kutyatulajdonosok és kisgyermekes családok ragadtak kesztyűt, hogy lépésről lépésre haladva kutassanak a szemét után.

A programot az esztergomi önkormányzat zsákokkal támogatta, emellett a hulladék elszállítását is megszervezték.

Neked ajánljuk
12 ezren szedik a szemetet az utak mentén Még több elektronikai hulladékot termelünk Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének Nő a világ növényiolaj-termelése Északnyugat felé sodródik a leszakadt gigászi jégtömb (képgaléria)
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam