2020. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ploggingolók tisztították meg a Duna-partot

Lelkes civilek csoportja hirdette meg a „Tisztítsuk meg a Duna-partot!” elnevezésű szemétszedő akciót, amelynek keretében a folyó esztergomi partszakaszát szabadították meg a hulladéktól.

A kezdeményezés ötlete mindössze néhány napja fogalmazódott meg a szervezőkben. Amikor a folyó néhány hete negatív rekordot döntött, emberek sokasága járta a végeláthatatlan zátonyokat és közülük néhányan a folyóparton dobták el a sörösdobozaikat és a borosüvegeiket. 

Ugyan október vége óta majdnem másfél métert emelkedett a Duna vízszintje – ami a hulladék jó részét elsodorta – az önkéntesek még most is szép számmal találtak a természetbe nem illő tárgyakat. 

Esztergom látképe a Dunáról Fotó: MTVA/Bizományosi: Lehotka László 

Az egyik szervezőtől, Rendes Nikitől a kemma.hu megtudta, hogy a környezettel kapcsolatos tudatosság terjesztése érdekében és a plogging elnevezésű, magyarul csak szemétszedő kocogásnak nevezett tevékenység népszerűsítéseként rendezték meg a programot.

Felhívásukra a sportág iránt érdeklődők, kutyatulajdonosok és kisgyermekes családok ragadtak kesztyűt, hogy lépésről lépésre haladva kutassanak a szemét után.

A programot az esztergomi önkormányzat zsákokkal támogatta, emellett a hulladék elszállítását is megszervezték.

Neked ajánljuk
Tetemes mennyiségű szeméttől kellett megtisztítani a Szamost Papírból készül környezetbarát borospalack Újabb környezettudatos termékekkel jelentkezik a Spar Rekordméretű műanyagszennyezés és összefogás Banglades partjainál Megérkezett a BMW legújabb villanyautója
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam