2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Másfél tonna szeméttel lett „szegényebb” a Duna-part

Szemétszedő akcióval hívták fel civilek a figyelmet a fenntartható életmód fontosságára. A program nem kötődött környezetvédelmi világnaphoz vagy más nemzetközi kampányhoz. Egyszerűen csak fontosnak érezték a szervezők, hogy tegyenek valamit a tisztább és egészségesebb fővárosért.

Önkéntesek szedték a szemetet a Duna-parton. Főként sörösdobozokat és műanyaghulladékot találtak a köveken, de akadt régi háztartási gép és rengeteg üveg is. 

Az akciót az Adománytaxi Alapítvány szervezte, a működésükre felajánlott pénzadományokért cserébe. Minden ezer forintért 1 kiló szemetet szednek össze.

Forrás: hirtv.hu

„696 ezer forint, tehát 696 kilót kell ma összeszednünk a Duna parton. Körülbelül 100 önkéntes jelentkezett, nagyjából most így 100-an vagyunk elszórva a városban. Szeretnénk ezt a számot teljesíteni, de nyilván ha kevesebb, az is tök jó, a lényeg az üzenet, mert borzasztó a helyzet, szerettük volna, ha megszépül a Duna-part, még akkor is, ha tudjuk, hogy újratermelődik” – mondta Horn Tamás, az Adománytaxi Alapítvány alapító-igazgatója.

Az eredmény végül felülmúlta a várakozásaikat: a nap végén csaknem 1500 kilót mutatott a mérleg.

Forrás: hirtv.hu

Az összegyűjtött adományokat az alapítvány működésére fordítják: az Adománytaxi innovatív adománygyűjtő módszere által egyre szélesedő társadalmi rétegnek segít megválni hasznos, ámde számára feleslegessé vált holmijától, egyben sarkallja őket társadalmi felelősségvállalásra anélkül, hogy ez jelentősebb erőfeszítést követelne tőlük.

Tevékenységük hidakat épít városi és vidéki, rászoruló és tehetős emberek között, ráadásul a fenntarthatóság szellemében a jó állapotú, de feleslegessé vált tárgyaknak is új esélyt adnak.

Neked ajánljuk
Magyar cég fejlesztése hozhat áttörést a bioműanyagok világában A technológiát hívják segítségül az óceánokba szivárgó szemét megállításához A magyarok többsége támogatná a műanyag palackok visszaválthatóságát Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam