2019. szeptember 15., Enikő, Melitta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szem előtt a szemetelők

A szelektív hulladékgyűjtő nem lomtalanításra van. Ezt sokan vagy nem tudják, vagy nem akarják tudomásul venni. Debrecenben kamerával szerelték fel a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket.

Az első szelektív szigetet fél éve kezdték Debrecenben kamerával figyelni, az utolsót két hete szerelték fel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy kevesebb illegális szemét kerül a színes kukák köré, tehát érdemes a rendszert bővíteni.

„Olyan mértékű volt az illegálishulladék-elhelyezés, hogy évente meghaladta a 700 tonnát az innen beszállított illegális hulladék – mondta el az ATV Híradójának Domokos Csilla, a DHK Kft. szóvivője.

A városban mostanra nagyjából felére csökkent a szelektív szigetek száma. Ahol már a lakásokban szelektíven gyűjthetik a hulladékot a lakók, ott nincs ezekre szükség. De azokat is felszámolták, amelyek körül a legnagyobb volt a káosz.

Fotó: Globetrotter19/Wikimedia Commons

A bekamerázott területeken most már tényleg szép rend van. A szemetelőket azonban nem könnyű megállítani. A kamerák felszerelésének az is az egyik következménye, hogy új helyeket keresnek a hulladéknak, olyat, amit nem lehet megfigyelni.

Neked ajánljuk
Megújul Győr környékének hulladékkezelése Tiszta lesz a Tisza: az államfő kezdeményezésére megoldás született a Felső-Tisza állami hulladékmentesítésére Még hogy egy embert nem sokat tehet... David Gilmour: Gitáraukcióval a klímaváltozás ellen Feltalálták a szolármotort
Tovább a forrásra: atv.hu
Vissza
Hírfolyam