2020. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Munkába áll az első élelmiszermentő autó

A Tesco évek óta stratégiai partnerként támogatja a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása érdekében. Ezt az együttműködést emeli most új szintre az áruházlánc Debrecenben egy kisteherautó adományozásával.

A Tesco évek óta működteti a Magyar Élelmiszerbankkal közös napi élelmiszermentő programját, amelyben a 205 magyarországi áruházból már 160 vesz részt. Az áruházlánc célja, hogy 2020-ra valamennyi közép-európai áruházát felkészítse a még fogyasztható, de már nem eladható élelmiszerek jótékony célú adományozására – olvasható a Dont Waste It cikkében.

A napi mentés elindításának és partnerszervezetek bevonásának azonban sokszor, főleg a vidéki és a kisebb áruházak esetében, infrastrukturális akadályai vannak. Ezen szeretne most segíteni az áruházlánc a jármű adományozásával.

Fotó: www.tescomagyarorszag.hu

Az Élelmiszerbank eddig is rendszeresen támogatta a rászorulókat Hajdú-Bihar megyében is.

Az Egyesület 23 helyi partnerszervezetén keresztül közel 11 000 rászorulót segít nap mint nap a megyei Tesco áruházakból származó élelmiszer-feleslegből összeállított adományokkal.

„A Tescónál hisszük, hogy egyetlen falat fogyasztásra alkalmas élelmiszer sem veszhet kárba, és saját működésünk során igyekszünk is ezért mindent megtenni. Napi élelmiszermentő programunk bővítése során azonban többször is ütköztünk olyan akadályba, hogy bár igény lenne az áruházainkban elérhető élelmiszer-felesleg adományozására, a kisebb helyi partnerszervezetek saját erőforrásból nem tudják megoldani azok célba juttatását. Ezen szeretnénk segíteni az élelmiszermentő jármű adományozásával” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs igazgatója.

Az áruházlánc a napi szintű mentésen kívül számos egyéb módszerrel is harcol az élelmiszer-pazarlás ellen, többek között ezért vezette be tavaly év elején Perfectly Imperfect kínálatát is.

Neked ajánljuk
Szemétben fuldokolnak az egri szőlők Kihívás előtt a hazai éttermek Jöhet a visszaváltható ásványvíz? Csodatojással hódíthatják meg a világot a franciák: ennek nem fog mindenki örülni Agroerdészet gyümölccsel és zöldséggel
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam