2022. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kampány és workshop a környezettudatos termékekért

Mindannyian megérdemelnénk, hogy tartós, javítható termékeket vásárolhassunk, amelyek mentesek a káros anyagoktól. A Hulladék Munkaszövetség mindenkit arra biztat, szavazzon a szennyező termékekre, hogy változást érhessünk el.

People’s Design Lab az európai nullahulladékos hálózat (Zero Waste Europe) kezdeményezése, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a rossz terméktervezésre és a fenntartható alternatívákra, valamint hogy a lakosságot is bevonja a terméktervezés folyamatába.

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a verseny, amelyben a különböző szempontból környezetszennyező és rossz tervezésű termékekre lehet leadni a voksot.

A szavazással szeretnék a kampányban részt vevő civil szervezetek – köztük a hulladékmegelőzéssel foglalkozó Humusz Szövetség – bemutatni, hogy a fogyasztók igenis vágynak a környezetbarát megoldásokra, és aggodalommal figyelik a világméretű hulladékproblémát.

Fotó: HuMuSz/facebook.com

A legtöbb szavazatot kapott termékek gyártóival a Zero Waste Europe fel fogja venni a kapcsolatot, hogy javaslatot tegyen azok kiváltására. Az egyes termékleírásoknál pedig már most létező jó gyakorlatok, szemléletformáló kampányok kerülnek bemutatásra, így mindenképpen érdemes a honlapot böngészni. Szavazni november 23-áig lehetséges.

November 23-án, a nemzetközi Ne vásárolj semmit! napon a Humusz Szövetség műhelybeszélgetést szervez 10 órától a Humusz Házban (1111 Budapest, Saru u. 11.) szakértők bevonásával, ahol az egyes terméktípusok kerülnek részletesebb bemutatásra, továbbá az érdeklődőket invitálja meg a problémás termékek kiváltásáról szóló közös gondolkodásra. A korábbi tapasztalatok és a workshopon elhangzottak alapján a Humusz egy ajánlást állít össze a hazai döntéshozók számára.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam