2019. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kampány és workshop a környezettudatos termékekért

Mindannyian megérdemelnénk, hogy tartós, javítható termékeket vásárolhassunk, amelyek mentesek a káros anyagoktól. A Hulladék Munkaszövetség mindenkit arra biztat, szavazzon a szennyező termékekre, hogy változást érhessünk el.

People’s Design Lab az európai nullahulladékos hálózat (Zero Waste Europe) kezdeményezése, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a rossz terméktervezésre és a fenntartható alternatívákra, valamint hogy a lakosságot is bevonja a terméktervezés folyamatába.

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a verseny, amelyben a különböző szempontból környezetszennyező és rossz tervezésű termékekre lehet leadni a voksot.

A szavazással szeretnék a kampányban részt vevő civil szervezetek – köztük a hulladékmegelőzéssel foglalkozó Humusz Szövetség – bemutatni, hogy a fogyasztók igenis vágynak a környezetbarát megoldásokra, és aggodalommal figyelik a világméretű hulladékproblémát.

Fotó: HuMuSz/facebook.com

A legtöbb szavazatot kapott termékek gyártóival a Zero Waste Europe fel fogja venni a kapcsolatot, hogy javaslatot tegyen azok kiváltására. Az egyes termékleírásoknál pedig már most létező jó gyakorlatok, szemléletformáló kampányok kerülnek bemutatásra, így mindenképpen érdemes a honlapot böngészni. Szavazni november 23-áig lehetséges.

November 23-án, a nemzetközi Ne vásárolj semmit! napon a Humusz Szövetség műhelybeszélgetést szervez 10 órától a Humusz Házban (1111 Budapest, Saru u. 11.) szakértők bevonásával, ahol az egyes terméktípusok kerülnek részletesebb bemutatásra, továbbá az érdeklődőket invitálja meg a problémás termékek kiváltásáról szóló közös gondolkodásra. A korábbi tapasztalatok és a workshopon elhangzottak alapján a Humusz egy ajánlást állít össze a hazai döntéshozók számára.

Neked ajánljuk
A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Ne bomoljunk, az ilyen zacskó nem lehet megoldás! Szigorral és piacképes helyettesítő termékekkel az egyszer használatos műanyag ellen Kárpátalja, Ökörmezői járás (képgaléria) Küzdelem az illegális fakitermelés ellen
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam