2019. március 22., Beáta, Izolda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fejlesztések a hulladékgazdálkodás hatékonysága érdekében

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. támogatásával több fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban, illetve várható a közeljövőben, melyek eredményeképpen tovább csökken a lerakásra kerülő hulladék mennyisége.

A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Program keretében jött létre Szombathelyen egy új válogatómű, ahol 127 település szelektíven gyűjtött hulladékának utóválogatása történik azzal a céllal, hogy kereskedelmileg hasznosítható másodnyersanyagok keletkezzenek. Új hulladékhasznosítási üzem épül Zalaegerszegen, melyet várhatóan 2019 márciusában adnak át.

A beruházásnak köszönhetően valós körülmények között működtethetik majd a 3B Hungária Kft. által fejlesztett új generációs hulladékfeldolgozó technológiákat, amelyekkel

környezetkímélő módon valósul meg a vegyesen gyűjtött szilárd települési hulladékok szétválogatása, a hulladékokban rejlő értékes anyagok újrahasznosítása és a lerakóba kerülő hulladékok minimalizálása.

Forrás: TVZeg/youtube.com

Az eszközök közül az egyik az optikai válogató, amit eddig csak külföldről lehetett beszerezni, míg egy másik gépük – a kombinált szeparátor – szabadalmaztatása folyamatban van.

Neked ajánljuk
A Tisza is lehet tiszta A januári konténerhajó-baleset után 24 millió műanyagdarabot mosott partra a víz Hollandiában A szemét a legszebb természeti csodákat sem kíméli Áder János: a 21. század a víz évszázada lesz Óriási napelemes rendszert szereltek tetőre a hollandok
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam